Kinezi BAŠ hoće Bor: Ulaganje od više stotina miliona dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kinezi BAŠ hoće Bor: Ulaganje od više stotina miliona dolara

  Predstavnici kineske Cijin majning grupe (Zijin Mining Group Co. Ltd.)  potvrdili su da imaju ozbiljne razvojne planove za kompaniju RTB Bor, ali i za ceo region. Nameravaju da ulože više stotina miliona dolara u modernizaciju proizvodnje i restrukturiranje kompanije, koja bi bila organizovana u skladu s najvišim svetskim standardima.

  Cijin je jedan od najvećih kineskih proizvođača zlata, druga kompanija po veličini u proizvodnji bakarne rude i treća po veličini u proizvodnji rude cinka.

  Namera te grupacije je, kako su naveli njeni predstavnici, da postane vodeća međunarodna rudarska kompanija kroz uspostavljanje ravnoteže izmedju sopstvenog razvojnih ciljeva, zaštite životne sredine, obezbedjivanja nagrada za zaposlene i investitore i dobrobiti za zajednice u kojima posluje.

  Kompanija, po njihovim rečima, primenjuje najviše standarde bezbednosti na radu, obezbedjujući zaposlenima sigurnu i zdravu radnu sredinu, kao i dobre uslove za razvoj karijere.

  DRŽAVA

  Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić je ranije rekao da će kandidati za starteškog partnera RTB-a biti one kompanije koje budu spremne da dokapitalizuju borski kombinat sa 300 do 330 miliona dolara.

  On je rekao da će država zadržati zaštitni paket u RTB-u, koji ne mora nužno da bude većinski. Plan je da se obezbede značajne investicije u nove rudnike RTB-a, poveća proizvodnja bakra iz sopstvenih sirovina na 80.000 tona godišnje i održi postojeća zaposlenost. Interesovanje za strateško partnerstvo sa RTB-om, po njegovim rečima, do sada su pokazale kompanije iz Kine, Rusije i Kanade.

  RTB sada posluje pozitivno i na listi je 15 najvećih izvoznika iz Srbije.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • "rtb bor"

   Kina kao i do sada učiniće mnogo za Srbiju, no pre toga Srbija mora nešto da učini za sebe. Vreme je da, nakon puzanja ΛV pred kineskim čelnicima, koje je najavljivao, vreme je da se uspravi i Kineze da pogleda u oči. Kako će se ratosiljati Spaskovskog (koji je nenadmašni kralj laži i muljanja), jer ga Kinezi otpisali, kao uništitelja RTB Bor. Biće belaja?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE