Kesić: Narod nema vremena da nedeljom izađe na izbore (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kesić: Narod nema vremena da nedeljom izađe na izbore (VIDEO)

  Zoran Kesić i ekipa sajta njuz.net pripremaju se za nastavak emisije “24 minuta”, koja će se ponovo emitovati od 24. februara. U međuvremenu, Kesić je gostujući na televiziji N1 “sasuo u lice” sve što treba reći predstavnicima vlasti i opozicije, ali i narodu.

  “U kampanji na beogradskim izborima sve je dosadno i očekivano, osim optužbi, tu je i neujedinjena opozicija. Opet se ponavlja da nisu mogli da se dogovore, da istaknu jednog moćnog kandidata… moćnog Đilasa npr, moćni slogan bi bio Moćni Đilas, dobar slogan za ujedinjenu opoziciju, ali čak ni oko toga nisu mogli da se dogovore”, kazao je.

  Jedina novina su neočekivane koalicije, poput Dosta je bilo i Dveri. “Ko nas sastavi, što kaže narod, to jeste insipiracija za nas (u emisiji 24 minuta)”, kaže.

  “Dolazimo do zaključka da to nisu političari, nego klovnovi kojima je samo u interesu – evo, vidi me šta radim, samo da sam tu, ispred radara

  “I vlast i opozicija znaju šta interesuje narod i zato se nikad u kampanjama ne ističu programi, “Da se iskopa neki prljav veš, to je ono što narod interesuje, a program je dosadan da se čita, muka živa… U kampanji dobro idu seks, kosturi iz ormana, afera pištolj, na to treba pucati”, dodaje.

  Utisak o strankama, međutim, već je formiran. “I sad mogu samo da nam dosađuju sa aferama, da nas tucaju u mozak svojim glupostima i da nas nerviraju. I štampa je ozbiljno bolesna, vidimo čime se oni bave. I dalje se razvlači slučaj ubijene pevačice po naslovnim stranama, normalan čovek će se zapitati – dokle više… nema nikakvih novih informacija, ali stavićemo je jer znamo da ćete kupiti novine”, kaže.

  Govoreći o zainteresovanosti građana za izbore, on je ocenio da će izlaznost biti “55 odsto, 60 u vrh glave”. “Narod nema vremena da nedeljom izađe na izbore. Od naše emisije, koja sad ne ide sticajem okolnosti, očekuju da menja neke stvari, kao da smo mi odgovorni za loše stanje i da umesto njih treba da izađemo u nedelju na izbore i zaokružimo”, kaže.

  Kesić je negirao da ona “bojkotuje” ovu izbornu kampanju.

  “Jesmo mi krivi što uvek organizuju izbore kad mi imamo raspuist. Mi imamo zimski i letnji raspust, par meseci zimskog i par meseci letnjeg od kad postoji emisija. Mi odgovorno i naporno radimo i to zahteva adektvatan odmor”, kaže.

  To što se “raspust” poklopio za održavanjem izbora, dodaje, “zgodno je za nekoga, a nezgodno za nas koji ne radimo i ne primamo platu”.

  “Imamo čvrste garancije da ćemo krenuti sa emisijom 24. februara. Imaćemo samo tu jednu epizodu pre izbora, a sledeća već upada u izbornu tišinu i mogu samo da ćutim”, našalio se objašnjavajući Kesić.

  On je ipak dodao da će se ekipa emisije potruditi da ta jedina predizborna epizoda bude “ubitačna i efektna”.

  Neki političari šalju mi vesti o sebi kako bi se pojavili u emisiji

  Kesić je rekao i da mu neki političari šalju vesti o sebi, čak i negativne, kako bi se pojavili u emisiji.

  “Postoji paradoks vezan za našu emisiju, neki političari iako ih očigledno zezamo, kritikujemo u emisiji, imaju neodovljivu želju da se pojave u emisiji. Čak im je bitnije da ga zezamo, ali da bude u emisji, nego da se ne pojavi uopšte. Pojedini političari šalju mi preko vajbera i vocapa klipove i vesti o sebi da bi ih stavio u emisiju. Ali to nisu pozitivne vesti, nego negativne vesti. Ti klipovi su smešni, ali meni je suludo da šaljes nešto što je negativno po njega samo da bi ga stavio u emisiju”, rekao je Kesić.

  On dodaje da na takve poruke ne odgovara ništa. “Jednog sam blokirao, da mi ne šalje više, jer me smara, nisam to tražio. Dolazimo do zaključka da to nisu političari, nego klovnovi kojima je samo u interesu – evo, vidi me šta radim, samo da sam tu, ispred radara”, zaključio je.

  Kesić kaže da ne misli da je nekog političara promenila kritika i da vlast u našoj zemlji kritiku doživljava kao napad na ličnost.

  “Naša kritika je usmerena uglavnom protiv vlasti, to je zadatak satire, da kritikuje najmoćnije, one koji odlučuju, a to je vlast, koja god bila, ali vlast u našoj zemlji kritiku doživljava kao napad na ličnost, kao da imamo nešto lično protiv nekog, pa iz mržnje kritikujemo. Zaboga, kad on bude pao, pa dođe neki drugi mi ćemo njega voleti, pa ga nećemo kritkovati. Ja jedva čekam da se promeni vlast, da dođu drugi, pa našu doslednost u kritici vlasti da potvrdimo kritikujući tu narednu vlast”, rekao je.

  On je rekao i da gledaoci, prosečan birač, od njegove emisije očekuje da “gazi” Aleksandra Vučića jer je oni sa njim ne mogu da se izbore.

  “Ali naš zadatak nije gaženje Vučića nego gaženje gluposti, laži nedoslednosti, patetike, svega ono ga što mene nervira kad pročitam, mi se borimo protiv toga”, kaže Kesić.

  Ne veruje da negativna kampanja može da se vrati kao bumerang jer ne vidi da se vraća, već “sve što vlast radi kroz medije njima se ne vraća, već traje i traje taj savršeni lanac sreće”.

  “Sve što rade je negativna kampanja, ne samo prema oponentima, već i medijma koji rade svoj posao, negativna kampanja prema svima, totalni rat, po principu spržene zemlje”, kaže.

  On je ispričao i kako se seća zabezeknutih lica policajaca na ulicama Beograda 5. oktobra. “Sećam se da sam video strah i zabezeknutost na licima policajaca – kako sad ovo? Voleo bih da se vlast zabezekne, voleo bih da vidim zabezeknutu vlast, ako ne sada, onda na sledećim izborima”, zaključio je Kesić.

   

  Izvor: N1

  Foto: N1 screenshot

  What's your reaction?

  Komentari

  • Зоран

   Вучићев кловн. Спинује политичку стварност. Могу да се кладим да ће у тој јединој емисији пред изборе више да окрпи опозицију него свог шефа Вучића. На Б92 једина опозиција била је Бећковићка и она је избачена на улицу. Кесић је остао јер сарађује са властима.

   • Betmen

    Zorane, BOTE, ne lupetaj. Stvrno vas ima mnogo. Neznam da li svi radite za sendvič ili za nešto više. U svakom slučaju vas plaćaju od naših para.

   • Sudija

    Koliko tebi nije dobro?!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE