Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Katar Ervejz zatvara predstavništvo u Beogradu?

  Prema nezvaničnim informacijama, aviokompanija Katar Ervejz je donela odluku da zatvori svoje predstavništvu u Beogradu, piše Aviatica.

  Kancelarija koja se nalazi u Knez Mihailovoj 30 se zatvara od 31. decembra 2020. a nakon tog datuma u Beogradu će ostati samo nekoliko radnika zaduženih za prihvat i otpremu aviona na aerodromu.

  Kako se navodi, niko iz predstavništva ove kompanije u Beogradu nije želeo da potvrdi ili komentariše ova saznanja, a odgovor na pitanje o zatvaranju kancelarije nije dala ni predstavnica kompanije za medije Zahra Ahmed.

  „Mogu da potvrdim, kako se to može videti i u zimskom redu letenja, da Katar Ervejz trenutno održava tri leta nedeljno do Beograda i da nemamo plan da prekinemo sa letovima“, rekla je Ahmed.

  Ova kompanija je još pre krize izazvane koronavirusom počela sa zatvaranjem kancelarija po Evropi. Prema nezvaničnim informacijama, plan kompanije je da u Evropi zadrži samo pet kancelarija koji će imati funkciju regionalnih prodajnih predstavništva za više zemalja. Navodno bi, prema tom planu, kancelarija u Rimu bila zadužena za tržište Srbije.

  Sarajevo i Skoplje bez letova do aprila 2021.

  Još u maju prilikom najave obnavljanja saobraćaja nakon prvog talasa koronavirusa, Katar Ervejs je krajem septembra potvrdio da linije do Sarajeva i Skoplja neće biti vraćene sve do zimskog reda letenja koji počinje 25. oktobra. Međutim prema najnovijim informacijama ove dve linije su suspendovane sve do kraja marta naredne godine, kada bi trebalo da budu obnovljene.

  Predstavništvo ove kompanije u Skoplju je zatvoreno još 20. januara 2020. pre nego što je izbila kriza sa koronavirusom. Makedonski mediji su tada pisali da će u Skoplju ostati samo kancelarija na aerodromu.

  Problemi sa linijom do Zagreba

  Kako piše hrvatski portal CroatiaWeek, Katar Ervejs je otkazao dva od tri nedeljna leta na relaciji Doha – Zagreb. Kompanija je sve do 10. oktobra obavljala tri leta nedeljno (ponedeljkom, sredom i petkom), a od sada će biti samo jedan let nedeljno – petkom, s tim da će i on biti preskočen u poslednjoj nedelji oktobra.

  Linija do Dohe je trenutno jedina ka regionu Bliskog istoka, nakon što su aviokompanije Emirates i flydubai saopštile da privremeno ukidaju letove od Dubaija do hrvatske prestonice.

  Izvor: Aviatica

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE