Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KARAĐORĐEV auto-put koštaće oko DVE MILIJARDE evra

  Budući „Šumadijski koridor“, auto-put već nazvan „Vožd Karađorđe“, biće dugačak između 220 i 270 kilometara, koštaće od 1,7 milijardi do više od dve milijarde evra, u zavisnosti od profila i priključaka na ostale koridore, izjavila je resorna ministarka Zorana Mihajlović.

  Novi auto-put imaće, kako je saopštio njen kabinet, dva kraka, „u obliku slova ipsilon“ i povezaće okruge i opštine u kojima živi milion ljudi.

  „S jedne strane put će ići trasom Mladenovac-Orašac-Aranđelovac, sa druge Lazarevac-Aranđelovac gde će se te trase spojiti, a odatle će ići dalje ka Rači, Topoli, Svilajncu, Despotovcu i Boru“, rekla je Mihajlović.

  Dodala je da će to biti šesti auto-put koji treba da počne da se gradi u ovoj i narednoj godini.

  „Dužina koridora je između 220 kilometara, i ako želimo da taj koridor spojimo s Koridorom 10 kod Malog Požarevca i s Koridorom 11 na autoput ‘Miloš Veliki’ (otvoren u nedelju), onda će taj autoput biti dugačak oko 270 kilometara“, rekla je Mihajlović.

  Precizna procena vrednosti investicije, prema njenim rečima, još ne može da se saopšti, ali „ako se ide više na brzu saobraćajnicu, i ako nema priključaka na autoputeve, taj iznos bi mogao da ide od 1,7 milijardi evra do dve milijarde evra, odnosno 2,3 milijarde ako bude u potpunosti rađen kao auto-put“.

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je istakla da će za nekoliko meseci biti zavšen „precizniji okvir“ za trasu budućeg puta koji će, kako je rekla, graditi u okviru „novog investicionog ciklusa“.

  Izvor: Beta

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE