Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Komunalna milicija, Beograd

  Beograd ZAPOŠLJAVA „komunalce“: Koje uslove treba da ispune kandidati?

  Gradska uprava grada Beograda objavila je javni poziv za izbor kandidata za zaključenje ugovora o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionera. Potrebno je 217 kandidata sa kojima će potpisati ugovor, navode u pozivu.

  Navedeni su opšti uslovi koje kandidat treba da ispunjava: da je punoletan državljanin Republike Srbije, da ima propisano obrazovanje, da nije pravosnažno osuđivan na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest meseci, da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu, odnosno organu autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa.

  Takođe, postoje i posebni uslovi: da ima psihofizičku sposobnost potrebnu za obavljanje poslova komunalne milicije, da ne postoji bezbednosna smetnja za obavljanje poslova komunalne milicije, da ima stečeno najmanje srednje obrazovanje u četvorogodišnjem trajanju i najmanje jednu godinu radnog iskustva u struci.

  Do kada mogu da se prijave kandidati?

  Rok za podnošenje prijave na javni poziv je 15 dana. Rok počinje da teče narednog dana od dana kada je javni poziv objavljen na internet prezentaciji grada Beograda, odnosno od 21. marta 2023. godine.

  Sa kandidatima, koji budu izabrani, zaključuje se ugovor o stručnom osposobljavanju za obavljanje poslova komunalnog milicionera i oni se upućuju na obuku o trošku Gradske uprave grada Beograda.

  Saglasno članu 37. Zakona o komunalnoj miliciji, u momentu zaključenja ugovora kandidat mora biti nezaposleno lice.

  Nakon uspešno završene obuke, kandidati polažu ispit za obavljanje poslova i primenu ovlašćenja komunalnog milicionera, nakon čega dobijaju sertifikat. Kandidat koji uspešno završi obuku ima pravo da učestvuje na javnom konkursu za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta komunalnog milicionera.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE