Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Gas, nezaposlenost

  Kanada ukida sankcije na turbine da bi Evropa dobila gas

  Kanada će odobriti ukidanje sankcija na povrat popravljenih ruskih turbina Nemačkoj, kojoj su potrebne za održavanje rada gasovoda „Severni tok 1“, najavio je kanadski ministar prirodnih resursa.

  Kanadska vlada, koja izdaje dozvolu za izuzimanje povrata turbina iz svojih sankcija Rusiji, rekla je da će taj potez podržati „sposobnost Evrope da pristupi pouzdanoj i pristupačnoj energiji dok nastavljaju prelaz s ruske nafte i gasa“.

  Kanada je takođe najavila da će proširiti sankcije protiv ruskog energetskog sektora na industrijsku proizvodnju. Nove sankcije „primenjivaće se na kopneni i cevovodni transport i proizvodnju metala i prevoza, računarske, elektronske i električne opreme, kao i mašina“.

  Kanada je dodala da će „u nedostatku potrebnih količina prirodnog gasa, nemačka privreda pretrpeti značajne poteškoće, a sami Nemci biće u opasnosti da neće moći da greju svoje domove kako se približava zima.“

  Nemačka vlada potvrdila je u petak da je primila pozitivan signal iz Kanade u vezi s turbinama potrebnim za održavanje „Severnog toka 1“.

  Turbine bi prvo bile poslate u Nemačku, koja će ih potom isporučiti ruskom Gaspromu, rekao je vladin izvor za Rojters ranije ove sedmice.

  Kremlj: Vi nama turbine, mi vama gas

  Ruski Gasprom smanjio je kapacitet duž gasovoda „Severni tok 1“ na samo 40 odsto, navodeći kao razlog odloženi povrat opreme koju servisira nemački Siemens u Kanadi. Kremlj je u petak najavio da će povećati isporuke gasa Evropi ako turbina bude vraćena.

  Ukrajina se usprotivila predaji turbina verujući da bi se takvim potezom izigrale sankcije Rusiji, rekao je izvor ukrajinskog Ministarstva energetike.

  Izvor: Seebiz

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE