Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kamiondžije rekli svoje, za sada

  Udruženja prevoznika blokirala su na dva sata četiri granična teretna terminala u Srbiji – Kelebija, Šid, Vatin i Preševo – u znak protesta zbog visoke cene goriva, malog povraćaja akciza i problema s naplatom terminala sa kojim se suočavaju već deset godina.

  Kažu da, za razliku od prevoznika iz regiona, oni plaćaju između 20 i 40 odsto višu cenu goriva. Traže da se prekine praksa naplate pristupa terminalima, jer je država to dala privatnicima, pa po kamionu moraju da plate na primer 1400 dinara u Šidu, na Kelebiji 2500, a negde to ne moraju. Traže da se sa takvom praksom prestane.

  Njihov zahtev je da im država dozvoli subvencije za kupovinu novih kamiona, kako bi se izjednačili sa drugim privrednicima i poljoprivrednicima.

  Traže i da se pobošlja protočnost granice, jer zadržavanje u drugim zemljama traje do sat, dva, dok oni provode i 15 sati, 20 sati.

  Adresa kojoj se obraćaju je Ministarstvo finansija. Razgovori su već počeli, a novi sastanak je zakazan za 5. oktobar. Prevoznici kažu da je dosadašnje iskustvo pokazalo da oni nisu ozbiljni. Iz tog Ministarstva poručuju da ne žele da pregovaraju na ulici.

  Izvor: N1

  Foto: A.M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE