Kamere prate radove na Koridoru, možda bude i videostrim

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kamere prate radove na Koridoru, možda bude i videostrim

  Na deonici nezavršenog Koridora 10 postavljen video-nadzor u cilju kontrole izvođača, za koji je potrošeno 8,5 miliona dinara.

  Investitor, preduzeće Koridori Srbije, dosad je postavio 17 kamera na šest lokacija duž južnog i istočnog kraka ovog auto-puta, a preostalo je da se montira još dvanaest.

  Video-nadzor se uvodi na zahtev Ministarstva za saobraćaj i dosad je koštao oko 8,5 miliona dinara, bez obračunatog poreza na dodatu vrednost. Isti sistem kontrole izvođača predviđen je i na tri gradilišta Koridora 11.

  Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović pre mesec dana je najavila da će, radi kontrole izvođača, postaviti kamere duž gradilišta i da će uvid imati i građani. Ova opcija još nije dostupna.

  U ovom momentu razmatramo tehničke i druge opcije za omogućavanje javnog videostrima. O mogućnostima i eventualnom pristupu video-linku, javnost će biti blagovremeno obaveštena, kažu u Koridorima Srbije.

  Kada je reč o postavljanju video-nadzora na sve tri deonice Koridora 11, procedura postavljanja je u toku.

  Postavljanje kamera duž Koridora 10 povereno je firmi Mašina sekjuriti. Pored postavke kamera, u cenu su uračunati mobilni serveri za snimanje, GPS modul za praćenje lokacije kamera, optički kabl za povezivanje uređaja u tunelu, zakup internet konekcije u trajanju šest meseci…

  Navedena oprema će nakon završetka preostalih deonica na južnom i istočnom kraku Koridora 10 biti korišćena i na svim drugim gradilištima budućih infrastrukturnih projekata, kažu u Koridorima.

  Izvor: Novosti

  Foto: Koridori

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE