Kamen sa Kosova ili kamen za kupus ? (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kamen sa Kosova ili kamen za kupus ? (VIDEO)

  Radnu nedelju za nama obeležilo je i “kamenje” – za nekoga kosovsko i državotvorno, a za nekoga ono ua zimnicu.  Parlament je i ponovo bio poprište performansa, a glavni akter bio je  kamen lično.

  Lider Dveri Boško Obradović  je u utorak u Skupštinu uneo i dok je govorio podigao kamen i počeo da recituje pesmu Đure Jakšića “Otadžbina”: I ovaj kamen zemlje Srbije…  Danas iz redova vladajuće koalicije stiže razrešenje misterije i razotkrivanje pravog identiteta unetog kamena.

  Predsednica Skupštine Maja Gojković je zato proglasila pauzu i zahtevala da se kamen iznese. “Ne razumem zašto bi vam smetao kamen koji sam juče doneo sa Kosova i Metohije, i pesma Đure Jakšića – rekao joj je Obradović.

  Danas je stigao i odgovor od poslanika vladajuće koalicije MarjanA Rističević, koji kaže da je kamen koji je lider Dveri Boško Obradović pokazao kao kamen sa KiM,  zapravo kamen za kupus.

  Osim toga, Rističević je u Skupštini pokazao dokument za koji je naveo da je overena izjava žene iz Inđije koja tvrdi da je reč o njenom kamenu za kiseli kupus.

  Na konferenciji za novinare u parlamentu, Rističević je rekao da želi da sačuva identitet te žene, ali da je izjava overena kod notara i da u njoj ona tvrdi da je poslanici Dveri i sugrađanki Mariji Janjušević pozajmila kamen za pritiskanje kupusa i da je bila “zaprepašćena” kada je par dana kasnije taj isti kamen prepoznala u skupštinskom prenosu u rukama Obradovića koji je “hteo da ga predstavi kao svetinju sa Kosova”.

  Upitan da li fotoreporteri mogu da slikaju taj dokument, Rističević je rekao da mogu, ali samo bez ličnih podataka “jer i tako već ima problema sa Šabićem (poverenikom za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti).

   

  Izvor: agencije/BizLife

  Foto: YouTube screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE