Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  kune

  Kako su Hrvati na kreativan način iskoristili NOVAC koji odlazi u istoriju (FOTO)

  Na društvenim mrežama i u raznim grupama ovih se dana dele raznolike rukotvorine nastale od hrvatskog novca koji je početkom ove godine otišao u istoriju. Kune se sada mogu samo staviti u neku kutiju, jer se više nigde ne koriste, ali veliki broj građana Hrvatske odlučio je da uradi nešto drugačije.

  Opraštajući se od svoje valute, građani su počeli da dele svoja mala umetniška dela nastala sa hrvatskim novcem, što kovanicama, što papirnim.

  „Lipa u punom cvatu“ od kune/lipe

  Mnogi im daju i imena, pa je tako jedna od autorki svoje delo nazvala „Lipa u punom cvatu“,

  Ona je za 24sedam otkrila kako je došla na tu ideju.

  „Inače sam kreativna osoba od malih nogu kojoj kad nešto padne na pamet, to i ostvari. Tako je došla ideja da sačuvamo u našem domu na kreativan način naše kune/lipe. Pošto sam sve od materijala imala kod kuće, vreme izrade trajalo je dva dana. Kovanice, koje sam koristila, su bile od 5 lipa (u iznosu od 0.65 kuna), 10 lipa (u iznosu od 1.90 kuna), 20 lipa (u iznosu od 5 kuna), 50 lipa u iznosu od 6 kuna, 1 kovanica od 1 kune, 1 kovanica od 2 kune te 1 kovanica od 5 kuna. Sve zajedno iznos kovanica na platnu je 21,55 kuna. Delo planiram da stavim u dnevni boravak naše kuće da ih svi vide kad dođu i nikad ne zaborave naše kune“ objasnila je Tamara i dodala da ju je suprug Robert nagovorio da svoje delo pokaže javno.

  Mi smo naišli na nekoliko objava rukotvorina sa hrvatskom kunom.

  U fejsbuk grupi Majstor u svom domu, objave sa hrvatskom kunom su gotovo svakodnevne.

  Kako prenose hrvatski mediji, ovo je dokazalo kreativnost Hrvata kada je u pitanju baratanjem s novcem, i to ne samo kada je u pitanju preživljavanje.

  Šta vi mislite o umetničkim delima od novca?

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE