Kako Srbija ima UPOLA MANJE umrlih od korone od Švajcarske i Austrije?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako Srbija ima UPOLA MANJE umrlih od korone od Švajcarske i Austrije?

  Srbija je po broju registrovanih slučajeva zaraženih koronavirusom dostigla 35. mesto na svetu, sa ukupno 633.013 slučajeva od početka pandemije.

  Prema podacima zvanične statistike, listu formiranu na sajtu worldmeters.info, predvode SAD sa više od 30 miliona slučajeva zaražavanja kovidom, slede Brazil, Indija, Francuska i Rusija.

  Odmah iza Srbije nalaze se dve zemlje sa približno istim brojem stanovnika i približnim brojem zaraženih do sada – Švajcarska sa 615.024 slučajeva i Austrija sa 571.616.

  Ono što upada u oči jeste da Srbija ima upola manje preminuli od virusa korone od pomenute dve zemlje.

  Zvanično, u Srbiji je do sada od posledica koronavirusa preminulo 5.620 ljudi. U Švajcarskoj je smrtni ishod izazvan kovidom zabeležen kod 10.445 ljudi, dok je u Austriji zabeležen kod 9.624 osobe.

  Srbija nije jedini slučaj koji kod prosečnog čoveka izaziva nelogičnost kada se uporede brojevi umrlih naspram broja registrovanih slučajeva zaražavanja. Tako su nekoliko mesta ispod Srbije, Ujednjeni Arapski Emirati koji na skoro pola miliona zaraženih imaju manje od 2.000 umrlih.

  Udruženje “Ujedinjeni protiv kovida” dugo već izražava sumnju u validnost broja umrlih od koronavirusa u Srbiji.

  Nadležni su u više navrata govorili da će se revizija statistike umrlih od koornavirusa vršiti kada se epidemija završi.

  Interesantno je da je zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković pre nekoliko dana za Deutche Welle izjavio da “makar duplo više ljudi umire zbog toga što ne dobije adekvatnu zdravstvenu negu jer je zaista nemoguće više funkcionisati. Osim Niša u okolini ni jedna bolnica ne radi ozbiljnu medicinu, a mi smo prepuni pacijenata, mi gotovo da više nemamo mesta”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Wordmeters/Screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE