Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako osvežiti enterijer asimetrijom? (FOTO)

  Asimetrija je vrsta ravnoteže koja se često koristi u dizajnu. Dobija se ponavljanjem sličnih oblika, linija i boja, ali nema tačnog dupliranja ili ogledanja po zamišljenoj osi.

  Umesto uniformisanog  izgleda reda koji donosi simetrija, asimetrija pruža ambijentu dinamičniji i neformalniji izgled.

  Kako biste osvežili enterijer vašeg doma, pokazaćemo vam osnove asimetrije i zašto je ona ključna komponenta dizajna enterijera. Sigurni smo da ćete, nakon saveta koje delimo sa vama, biti spremni da unesete asimetriju u vaš dom.

  Asimetrijom u ambijentu postići ćete opušteniju atmosferu, jer različiti elementi zajedno rade na stvaranju ravnoteže. Jedan od dobrih primera je ambijent sa francuskim ležajem LOZANA, sa tapaciranim ramom i uzglavljem, pored kojeg, umesto noćnih ormarića, možete postaviti klub sto BJ-9395 modernog dizajna čija metalna konstrukcija čini protivtežu mekom tapaciru. Ravnotežu ćete postići postavljanjem stolice ili fotelje sa jedne strane, poput fotelje NEW YORK, koja će svakako osvežiti ambijent. Zidna dekoracija takođe ima uticaj na asimetriju dizajna, pa iznad kreveta postavite okrugla ogledala različitih dimenzija.

  Ravnotežu u prostoru možete postići i različitim visinama predmeta, a asimetrični elementi su dobar način da njima skrenete pažnju na karakteristike dizajna. Asimetrični dizajn se često favorizuje u prostorijama kao što su porodične sobe i prostor za ručavanje.

  Uvek imajte fokusnu tačku ako je asimetrija na nekom velikom predmetu, poput kamina, vitrine ili kauča, i izgradite ostatak svog dizajna oko njega. Vitrina ENZO 2K VS1 125 može biti odlična fokusna tačka, na koju ćete postaviti i dekorativne predmete, radi postizanja asimetrije. Komadi koji bi u ambijentu bili odličan dodatak zbog svoje manje visine su TV polica ENZO TV 150 iz istoimene kolekcije, kao i fotelja BARSELONA. Dodavanjem i malo više podne lampe, dobićete asimetričnu kompoziciju sličnih visina.

  Ponekad je za postizanje asimetrije dovoljno čak i nagnuti stolicu pod uglom. Možete ležerno postaviti predmete po prostoriji, ali tako da bude izbalansirano, ne i preterano.

  Odličan način za korišćenje asimetričnog dizajna je raspoređivanje predmeta u neparnim brojevima, ključno je samo da uključite nekoliko zajedničkih niti kako biste pomogli da se sve poveže. Ponavljajući elementi sa sličnim bojama, linijama i oblicima su pravi način.

  Za uređenje trpezarijskog ambijenta možete odabrati trpezarijski sto MAX S kao akcentni komad, a stolice koje možete kombinovati uz njega su trpezarijske stolice G603 u roze štofu sa drvenim nogarima, ili trpezarijska stolica PS-802 koja je istovremeno i funkcionalna i udobna. Stolice postavite sa 3 strane umesto na 4 strane, kako bi sto dobio asimetričnu notu.

  Vitrina MOLISE 2K VS2, u kombinaciji artisan hrasta i belog bojenog stakla, kao i zidna polica VKS-80043 i zidna polica VKS-80049 izuzetno su praktično i dekorativno rešenje za uređenje modernog ambijenta i mogu poslužiti za odlaganje brojnih sitnica i dekoracije. Umesto postavljanja zidnih polica sa obe strane vitrine, dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da one budu sa jedne strane, a dodatnu asimetriju možete dobiti njihovom  dijagonalnom postavkom.

  Asimetrija u enterijeru nudi razigranost, ravnotežu, kreativnost, a dom ćete svakako učiniti estetski privlačnijim, ali i opuštenijim i ugodnijim za maksimalno uživanje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Forma Ideale

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE