Nezaboravno iskustvo za mališane: Kako nastaje mleko Moja Kravica

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nezaboravno iskustvo za mališane: Kako nastaje mleko Moja Kravica

  Kompanija Imlek organizovala je celodnevni izlet za mališane iz škole za osnovno i srednje obrazovanje “Mara Mandić” iz Pančeva na farmi Stari Tamiš, nadomak Pančeva. U saradnji sa sistemom Almex, čije je imanje Stari Tamiš najveće poljoprivredno gazdinstvo, kompanija Imlek je najmlađima pored edukativnog segmenta, omogućila nezaboravno iskustvo. Na farmi, idealnoj za boravak u prirodi, dečaci i devojčice imali su priliku da se druže sa životinjama, ali i upoznaju sa poljoprivrednom proizvodnjom i vide kako nastaje mleko Moja Kravica.

  Mališani su imali priliku da vide farme krava sa jaslenim delom, ergele konja, muzej konjskih zaprega, jezera sa pernatim životinjama, farme ovaca, bebi farme i mini zoo vrt. Takođe, bliže su se upoznali sa lancem organske, zdrave proizvodnje. Tim stručnjaka sa farme Stari Tamiš sproveo je decu kroz sve jedinice i uputio ih u proces dobijanja mleka.

  Mleko Moja Kravica omiljeno među svim generacijama

  Moja Kravica mleko nastaje od najkvalitetnijeg sirovog mleka koje kompanija Imlek prikuplja sa 3.000 pažljivo odabranih porodičnih farmi u Srbiji. Kompanija Imlek transportuje i proizvodi mleko u “hladnom lancu”. On je u potpunosti zatvoren, od muže do prijemne rampe u fabrici, čime je izbegnuta svaka mogućnost kontaminacije. Najsavremenija tehnologija prerade mleka obezbeđuje vrhunski kvalitet koji su potrošači prepoznali izabravši Moju Kravicu za omiljeni među svim generacijama.

  mleko Moja Kravica

  mleko Moja Kravica

  Kompanija Imlek neguje prijateljske odnose sa svim kooperantima, što je slučaj i sa farmom Stari Tamiš, koja predstavlja najveće imanje sistema Almex. Moja Kravica mleko dolazi upravo sa domaćih farmi koje uspešno neguju tradiciju i omogućavaju nam uživanje u pravom i prirodnom ukusu mleka. Veliko nam je zadovoljstvo što smo ovom prilikom, u skladu sa društveno odgovornim poslovanjem, deci omogućili upoznavanje sa lancem tradicionalne, zdrave proizvodnje, i uspomene koje će pamtiti celog života”, izjavila je Marija Malović, regionalna menadžerka komunikacija i korporativnih poslova kompanije Imlek.

  “Sa velikim zadovoljstvom smo organizovali projekat sa kompanijom Imlek i sa specijalnom školom za osnovno i srednje obrazovanje Mara Mandić. Potrudili smo se da deci dočaramo način proizvodnje “od njive do trpeze”, da ih ugostimo i  izmamimo osmeh na lice”, istakla je Jovana Putnik, menadžerka turističkog sektora kompanije Almex.


  Imanje Stari Tamiš

  Imanje Stari Tamiš prostire se na 1100 ha i predstavlja najveće gazdinstvo u Almex sistemu. Osnovano kao poljoprivredno dobro sredinom prošlog veka, Almex je postao vlasnik imanja 2009. godine. U okviru ove interesantne turističke, ali i obrazovne sredine, posetioci mogu da se upoznaju sa životom na farmi. Pored farme krava sa oko 2.500 goveda holštajn-fizijske i simentalske rase, na Starom Tamišu nalazi se i farma svinja Nadel sa 18.000 grla i 1.300 priplodnih krmača, rase jorkšir, landars, pijetren i durok. Gazdinstvo se može pohvaliti i ergelom koja je izgrađena 1978. godine i koja je u potpunosti rekonstruisana 2012. godine. Ergela Tamiš trenutno ima 27 konja lipicanera, poreklom iz Lipica, Đakova i Karađorđeva. Ovaj jedinstveni kompleks u našoj zemlji je otvoren i za posete već sedam godina.

  farma Stari Tamiš

  farma Stari Tamiš

  Izvor: BIZLife

  Foto: Stefan Simonović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE