Kako je student od sopstvenih selfija zaradio MILION DOLARA?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je student od sopstvenih selfija zaradio MILION DOLARA?

  Kriptovalute su poslednjih nedelja uglavnom na meti rasprodaje, ali je tržište NFT-a itekako živo. Veliku pažnju javnosti izazvala je priča iz Indonezije koja se graniči sa neverovatnom.

  Sultan Gustaf Al Ghozali, 22. godišnji student informatike iz Semaranga u Indoneziji, prodao je gotovo 1.000 selfi fotografija kao NFT.

  Prema Ghozalijevim rečima, fotografisao je sebe tokom pet godina, u periodu od  18. do 22. godine kao način da se osvrne na svoj studentski put, piše Cointelegraph.

  Ghozali selfiji su snimljeni sedeći ili stojeći ispred njegovog računara, koje je kasnije pretvoreno u NFT i preneseno na OpenSea u decembru 2021.

  Umetnik je odredio cenu za svaki NFT selfi na tri dolara ne očekujući interesovanje ozbiljnih kupaca.

  Dok je unovčavao svoje bezizražajne slike, Ghozali je rekao da očekuje da će vlasnici voditi računa o njima kako ne bi razočarao roditelje.

  Nije očekivao takvo interesovanje za slike

  Njegova ponuda NFT-a eksplodirala je i na s svom vrhuncu, Ghozalijevi selfi NFT-ovi prodavani su za 0,9 ETH, vredni otprilike 3.000 dolara, prema izveštaju Lifestyle Asia.

  Ghozalijeva kolekcija je nakon toga dosegla ukupan volumen trgovine od 317 ethera, što je ekvivalentno iznosu više od million dolara.

  Mladi umetnik je putem OpenSea-a izvršio i prvu uplatu poreza na osnovu tog prihoda.

  Uprkos nedavnim slabim performansama celokupnog kripto tržišta, NFT tržište i blockchain gaming industrija nastavljaju da beleže i velike količine transakcija.

  Osim toga, novac generisan NFT trgovanjem popeo se sa 10,7 milijardi dolara u trećem tromesečju 2021. na 11,9 milijardi dolara u prvih deset dana 2022. godine.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE