Kako je šef Amazona saopštio zaposlenima da odlazi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je šef Amazona saopštio zaposlenima da odlazi

  Džef Bezos podneo je ostavku na mesto generalnog direktora Amazona, a na njegovo mesto stupiće Endi Džesi. Zaposlenima u Amazonu ovo je saopštio putem pisma koje prenosimo u celosti.

  Kraj jedne ere: Džef Bezos odlazi sa čela AMAZONA

  “Kolege Amazonci,

  Veoma sam uzbuđen što mogu da najavim da ću u trećem kvartalu ove godine preći na poziciju izvršnog predsednika borda direktora Amazona, i da će Endi Džesi postati generalni direktor. U novoj ulozi planiram da usmerim svoju energiju i pažnju na nove proizvode i inovacije. Endi je dobro poznat u kompaniji i u Amazonu je skoro koliko i ja. Biće izvanredan lider i ima moje puno poverenje.

  Ovo putovanje zappočelo je pre 27 godina. Amazon je bio samo ideja i nije imao ime. Pitanje koje su mi tada načešće postavljali bilo je: “Šta je to internet?”. Srećom, ovo već dugo ne moram da objašnjavam.

  Danas zapošljavamo 1,3 miliona talentovanih, posvećenih ljudi, naše proizvode distribuiramo stotinama miliona kupaca i preduzeća, i široko smo prepoznati kao jedna od najuspešnijih kompanija na svetu.

  Kako se sve dogodilo? Pa izum. Izum je koren našeg našeg upeha. Zajedno smo radili lude stvari, a zatim ih učinili normalnim. Razvili smo opciju za iskustva kupaca, lične preporuke, brzu isporuku itd. Nekoliko godina nakon ovog izuma (Amazona), nova stvar je postala normalna. Ljudi su non stop prisutni. A to je najveći kompliment koji izumitelj može da dobije.

  Na znam za bilo koju drugu kompaniju kompaniju koja ima rezultate poput Amazonovih i verujem da smo trenutno najinovativniji. Nadam se da ste ponosni na to koliko i ja. Mislim da bi trebalo da budete.

  Kako  je Amazon postajao sve veći, odlučili smo da iskoristimo to da bismo radili društveno korisne stvari. DVa primera sa velikim uticajem: naša minimalna zarada je 15 dolara po satu, a borimo se i protiv klimatskih promena. U oba slučaja zauzeli smo rukovodeće pozicije, a zatim tražili da i drugi pođu za nama. U oba slučaja, to funkcioniše. Druge velike kompanije nam se pridružuju. Nadam se da ste i vi ponosni na to.

  Svoj posao smatram smislenim i zabavnim. Radim sa najpametnijim, najtalentovanijim i najgenijalnim ljudima u timu. Kad nam je bilo dobro, bili ste skormni. Kada su nam bila teška vremena, bili ste jaki i podržavali ste nam, ali i nasmejavali jedni druge. Radost je raditi u ovom timu.

  Koliko god da sam još uvek u ovoj kancelariji, veoma sam uzbuđen zbog nove tranzivije. Milioni kupaca zavise od nas, kao i više od životi više od milion zaposlenih. Biti direktor Amazona je velika odgovornost i to je dugotrajno. Kada imate takvu odgovornost, teško je usmeriti pažnju na bilo šta drugo. Kao predsedavajući odbora direktora, ostaću angažovan u važnim inicijatima, ali takođe imaću i vremena i energiji koji su mi potrebni da se usresredim na nove ideje i strasti. Nikad nisam imao više energije, a ovde se ne radi o penziji.

  Amazon ne može biti bolje pozicioniran za budućnost. Pogađamo sve potrebe, baš kao što svet zahteva. U pripremi su i nove stvari koje će i dalje zaprepašćivati javnost. Mi služimo pojedincima i kompanijama i pioniri smo u tome. Mi smo lideru u raznovrsnim oblastima poput učenja o mašinama i logistici, i ako je potrebno da smislimo nove veštine i ideje, dovoljno smo fleksibilni da je ih i naučimo.

  Nastavite da izmišljate i ne očajavajte kad u početku ideja izgleda suludo. Ne zaboravite da lutate. Neka vam radoznalost bude kompas. Ostaje 1. dan.

  Džef”

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE