Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je Ričard Brenson OSTRVO ponuđeno za 6 MILIONA kupio za 180.000 USD (FOTO)

  Kada je Ričars Brenson 1970-ih prvi put čuo za Devičanska ostrva, bio je zaintrigiran. Uostalom, nekoliko godina ranije osnovao je kompaniju pod nazivom Virgin.

  „Nisam imao pojma gde su smeštena ili da se zapravo zovu britanska Devičanska ostrva. Ali jednog četvrtka 1978. godine rečeno mi je da postoje i da bih potencijalno mogao da posedujem jedno ostrvo“, rekao je Brenson.

   

  Podigao je telefon i pozvao agenta za prodaju

  „Bili smo još u ranim danima Virgin Recordsa, i nikako nisam imao novac da kupim ostrvo. Srećom, agent to nije znao i ponudio mi je plaćeno putovanje do ostrva kako bih mogao da ga vidim. Pristao sam pod jednim uslovom – da povedem gosta“, seća se Brenson koji je tada pokušavao da impresionira devojku.

  Agent je tražio šest miliona dolara za karipsko ostrvo veličine 74 akera (30 hektara), a Brenson je imao samo delić toga, međutim, nije odustao.

  „Želeći da impresioniram novu ljubav, ponudio sam najveći iznos koji sam mogao da priuštim – 100.000 dolara. Kao što možete zamisliti, agent nije bio impresioniran“, priča Brenson.

  Godinu dana kasnije, vlasnik ostrva Neker još uvek nije dobio ponudu i očajnički je želeo da ga proda.

  „Virgin Records je bio u mnogo boljem položaju nego što je bio godinu dana ranije, pa sam brzo pristao na otkupnu cenu od 180.000 dolara. Jedini uslov bio je da u roku od četiri godine moram da izgradim letovalište na ostrvu“, kaže Brenson.

  Izvor: BIZLife

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE