Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Booking

  Kako je nastao Booking.com i olakšao nam putovanja?

  Booking.com je od male holandske start-up kompanije izrastao u jednu od vodećih svetskih digitalnih kompanija u oblasti putovanja. Konstantnim ulagenjem u razvoj tehnologije koja putovanje čini jednostavnijim, kompanija povezuje milione putnika sa nezaboravnim iskustvima i širokim izborom smeštaja, od privatnih apartmana do hotela. Danas je dostupan na 43 jezika i sa preko 28 miliona registrovanih smeštajnih jedinica, piše portal WebMind.

  Booking.com – rađanje ideje

  Tokom 1990-ih godina, u maloj kancelariji u Amsterdamu rodila se revolucionarna ideja. Geert Jan Bruinsma, holandski preduzetnik, prepoznao je ogroman potencijal interneta i shvatio koliko je važno imati online tržište za putovanja. Inspirisan svojom vizijom, Bruinsma je 1996. godine osnovao aplikaciju kako bi popunio prazninu između hotela i putnika.

  Na samom početku, bio je skromna organizacija koja je imala u ponudi samo nekoliko holandskih hotela. Bruinsma je verovao da online rezervacije moraju biti jednostavne i pristupačne, te je razvio platformu sa visokim standardima i transparentnim ciljevima. Njegov koncept je brzo našao svoje mesto na tržištu.

  Istorija investicija kompanije

  Booking.com je imao izvanredno put u smislu investicija i rastao je organski sve do akvizicije od strane Priceline Group 2005. godine za 133 miliona dolara. Od tada, je ključni deo Booking Holdings-a, koji nastavlja da ulaže u njegov rast i ekspanziju. Booking.com nije zasebno kotiran na berzi. Međutim, njegova matična kompanija, Booking Holdings Inc., je javno trgovana. Izašao je na berzu 31. marta 1999. godine pod oznakom BKNG na NASDAQ-u. Prema najnovijim podacima, tržišna vrednost iznosi približno 105 milijardi dolara. Ova potpuna vlasnička struktura omogućava nesmetano donošenje strateških odluka i investicija usmerenih na jačanje pozicije na tržištu.

  Kako koriste AI za personalizaciju putovanja

  Booking.com koristi veštačku inteligenciju (AI) za unapređenje korisničkog iskustva i personalizaciju putovanja. Prema rečima Pepijna Rijversa, glavnog direktora marketinga, AI tehnologija omogućava korisnicima da brzo pronađu idealne opcije za putovanja. AI je integrisan u sve aspekte poslovanja kompanije, od bezbednosti do korisničkog servisa. Chatbotovi, na primer, automatski rešavaju 60% korisničkih zahteva. Pored toga, AI se koristi za personalizaciju sadržaja, preporuka destinacija i prikaz recenzija, čime se poboljšava celokupno korisničko iskustvo, objavio je portal Verdict AI.

  Zadovoljstvo korisnika kao prioritet

  Prioriteti su mu bili zadovoljstvo korisnika i korišćenje najsavremenijih internet tehnologija. Zahvaljujući ovom pristupu, aplikacija se brzo proširila izvan granica Holandije, dodajući smeštaje širom sveta. Njihov model poslovanja, koji je omogućavao korisnicima značajne uštede, doprineo je rapidnom rastu kompanije.

  Godine 2005, postao deo Priceline grupacije, što je dodatno ubrzalo njihov globalni rast. Danas, Booking.com je vodeća svetska online platforma za putovanja, dostupna na 43 jezika i sa više od 28 miliona registrovanih smeštajnih jedinica. Bez obzira na to gde želite da putujete ili kakav smeštaj tražite, Booking.com vam pruža jednostavan način da pronađete savršeno mesto za boravak, uz podršku koja je dostupna 24 sata dnevno.

  Zbog čega je Booking.com dobar poslovni partner?

  Kompanija obećava podršku, inovacije i transparentnu saradnju, kombinujući više od 20 godina iskustva u industriji sa znanjem zasnovanim na statističkim podacima koje se kontinuirano nadograđuje.

  Booking.com redovno testira nove funkcije na svom veb sajtu kako bi osigurao da dobijete dovoljan broj rezervacija pravih gostiju, bez povećanja obima posla. Kompanija pažljivo sluša komentare svojih korisnika i neprekidno razvija svoje proizvode kako bi poboljšala korisničko iskustvo, bilo da se radi o Booking.com ekstranetu ili aplikaciji Pulse.

  Više o ovoj temi pročtajte na našem portalu WebMind.

  https://web-mind.rs/tehno/kako-je-nastao-booking-com-i-olaksao-nam-putovanja/

  Izvor: BIZLife//WebMind

  Foto: Canva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE