Kako je NAJBOGATIJI čovek planete izazvao bes javnosti: Ne očekujemo donacije, ali...

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je NAJBOGATIJI čovek planete izazvao bes javnosti: Ne očekujemo donacije, ali…

  Osnivač Amazona Džef Bezos suočio se sa iznenadnim kritikama nakon što je objavio da postoji fond za pomoć zaposlenima Amazona u koji javnost može da donira novac tokom pandemije Covid 19.

  Amazon je prvi u taj taj fond ubacio 25 miliona dolara kako bi pomogao svojim zaposlenima i partnerima, posebno onima koji su odgovorni za izvršavanje isporuke svih proizvoda koje potrošači naručuju širom SAD-a.

  Fond je namenjen za „pružanje podrške našim saradnicima za isporuku sa sedištem u SAD-u, zaposlenima u službi isporuke, našim Amazon Flek partnerima za isporuku i saradnicima, kao i vozače i članove tima za podršku linijskim partnerima koji se nalaze u finansijskoj nevolji zbog epidemije Covid 19″.

  Pored toga što je kompanije doprinela fondu sa 25 miliona dolara, ona takođe omogućava i svima ostalima da doniraju ukoliko to smatraju bitnim. „Iako mi ne očekujemo da to neko učini, vi možete da date dobrovoljnu donaciju fondu ako to želite”, navodi Amazon na veb stranici svog fonda.

  Ipak, poziv za donacije naišao je na neželjene reakcije na mrežama.

  „Kako vaša kompanija koja vredi više od trilion dolara želi da javnost donira fondu za pomoć zaposlenima u vaššoj kompaniji?! Kao da Amazon ne može da plati svoje zaposlene”, napisao je jedan frustrirani potrošač na Tviteru.

  Bez obzira na trenutnu vrednost ove kompanije, očekuje se da će ona u ovom periodu zabeležiti porast prihoda, zbog toga što se ljudi sve više okreću elektronskoj trgovini usled straha od zaraze koronavirusom.

  „Mi nismo tražili donacije. Ovaj fond je finansirao Amazon sa početnom donacijom od 25 miliona dolara. Program je otvoren za javne priloge ali mi ih ni na koji način ne tražimo”, rekao je portparol Amazona za Independent.

  Amazon je najavio da će tokom pandemije zaposliti dodatnih 100.000 kako bi pomogli da se reši porast potražnje za njegovim uslugama. Takođe, povećali su platu za dva dolara po radnom času i udvostručili plate tokom prekovremenog rada za zaposlene koji su na prvoj liniji fronta. Oni koji su zaraženim virusim Covid 19 dobiće plaćeno bolovanje.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Vasa

   Da li poznajete nekoga koji je bogat, a da ne bi zeleo da bude jos bogatiji? Ja nisam, kao sto nisam upoznao ni jednu lepu zenu koja ne zeli da bude jos lepsa. Pa Merlin Monro se ubila nezadovoljna svojom lepotom, a pola muske populacije je senolo za njom. To vam je tako bilo i bice.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE