Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mark Kuban, preduzetnik

  Kako je Mark Kuban preko noći svoje bivše zaposlene pretvorio u milionere

  Kako otpuštanja i spajanja nastavljaju da rastu u tehnološkoj industriji, zaposleni se često pitaju šta će im se dogoditi ako njihova kompanija bude preuzeta.

  I dok posao koji se prodaje može da signalizira otpuštanje ljudi, zaposleni koji rade za bilo koju od podružnica Marka Kubana mogli bi da se nacđu u mnogo pozitivnijoj situaciji.

  U postu na X-u prošle nedelje, Mark Kuban je dao iznenađujući odgovor na pitanje: ,,Šta se dešava sa zaposlenima u kompanijama koje proda, gde idu i kako dobijaju nadoknadu?“

  „U svakom poslu koji sam prodao, isplatio sam bonuse svakom zaposlenom koji je tamo bio više od godinu dana“, napisao je Kuban, napominjući da su prodajom Broadcast.com 300 od 330 zaposlenih u toj kompaniji postali milioneri zahvaljujući akviziciji od 5,7 milijardi dolara od strane Yahoo!

  Takođe 1999. prodaja Dallas Mavericks-a nije bila potpuni izlaz, ali smo isplatili više od 35 miliona dolara zaposlenima. Samo je HDNet imao otpuštanja odmah nakon prodaje, piše Entrepreneur.

  Mark Kuban, preduzetnik

  Mark Kuban, preduzetnik (Screenshot YT)

  Mark Kuban o najtežim odlukama

  Mark Kuban je takođe pomenuo prodaju Microsolutions-a i rekao da je 20 odsto ukupne prodajne cene platio zaposlenima koji su radili za njega u to vreme. Prodao je tu kompaniju CompuServe-u 1990. (kompanija je zatvorena 2009.) za 6 miliona dolara, što je prva prodaja koja ga je učinila milionerom.

  To znači da bi Kuban podelio 1,2 miliona dolara među bivšim zaposlenima, dajući svakom radniku procenjenih 15.000 dolara po prodaji.

  U februarskom intervjuu za Entrepreneur, Kuban je rekao da je odluka o zatvaranju preduzeća i otpuštanju zaposlenih uvek „najteža“ odluka koju mora da donese u svojoj karijeri.

  Ipak, Kuban je stekao ime u poslovnom svetu raznim investicijama i akvizicijama, uključujući najmanje 85 različitih kompanija u koje je investirao kroz hit šou „Shark Tank“, koji će napustiti na kraju ove sezone nakon13 godina.

  Prema Bloombergu, neto bogatstvo Kubana je u ponedeljak ujutro procenjeno na 7,44 milijarde dolara.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Screenshot YT The Daily Show with Trevor Noah

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE