Kako je čuveni Red Bull Mini postao gejming stanica iz snova? (FOTO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako je čuveni Red Bull Mini postao gejming stanica iz snova? (FOTO)

  Projekat Red Bull Metamorfoza pozvala je početkom godine studente kreativce i gejmere širom Srbije da udahnu novi život čuvenom Red Bull Miniju svojim kreativnim idejama.

  Tokom trajanja konkursa stiglo je nekoliko desetina prijava iz cele Srbije, a stručni žiri u sastavu Tina Vujanović (Nova S), Vojislav Perić (Supreme Nexus) i Stefan Prstojević (Garage12) izabrao je pet finalnih timova. Finalisti su kroz radionicu u aprilu razvijali i predstavili svoje ideje, a uz upute i smernice stručnog žirija i partnera projekta odabrana je i pobednička ideja za gejming stanicu iz snova. Tokom jedanaest nedelja, tim Garage12 je danonoćno radio na izradi ove gejming stanice, dok je tokom poslednje dve nedelje čak 30 članova tima radilo u tri smene kako bi sve bilo spremno za premijeru konzole.

  Nakon metamorfoze, Red Bull Mini je zadržao svoje prepoznatljive osnovne delove, ali sa potpuno novim konceptom i novom svrhom. Ova gejming stanica sadrži 3km različitih kablova, 3 kvadratna metra pliša, dva volan džojstika, čak dva PC računara i jednu PlayStation 4 konzolu. Svi koji žele da se oprobaju u novoj mini gejming stanici to mogu učiniti od 2. do 14. oktobra u Nišu (Delta Planet i Mega Maxi):

   

  Niko nikad nije leteo avionom kroz tunel…

  … sve dok Italijan Dario Kosta nije projurio kroz čak dva tunela u blizini Istanbula, i to prosečnom brzinom od 245 km/h. Bila je zora, u subotu, 4. septembra 2021. godine, kada je Kosta, profesionalni pilot, projurio svojim posebno modifikovanim trkačkim avionom kroz dva tunela u Turskoj. Vi tada verovatno još niste ni doručkovali. S više od dve decenije letačkog iskustva i brojnim podvizima, ovaj 41-godišnjak ima više od 5.000 sati u vazduhu, a više od polovine toga su akrobacije. On je čak i prvi Italijan koji je ostvario pobedu u klasi Red Bull Air Race Challenger. Kosta je godinama sanjao o letu kroz tunel i ovo mu je dosad najzahtevniji i najsloženiji poduhvat.

  Dario Costa of Italy flying through dual Catalca Tunnels in Istanbul, Turkey on September 4, 2021 // SI202109040337 // Usage for editorial use only //

  Okružen betonskim lukom, Kosta je poleteo pri prigušenom svetlu prvog tunela u 6:43 po lokalnom vremenu, a kako mu je Sunce tada bilo iza leđa, to je značilo optimalne ambijentalne uslove.

  Dario Costa of Italy flying through dual Catalca Tunnels in Istanbul, Turkey on September 4, 2021 // SI202109090253 // Usage for editorial use only //

  Od poletanja do izlaska iz drugog tunela, prešao je udaljenost od 2,26 km, i za manje od 44 sekunde, Dario Kosta je postavio Ginisov svetski rekord! Naime, let je priznat kao Ginisov rekord za najduži let kroz tunel (1.610 m), a Kosti je za to uručen i službeni sertifikat. Četiri druga značajna rekorda bila su: prvi let avionom kroz tunel, najduži let pod čvrstom preprekom, prvi let avionom kroz dva tunela i prvo poletanje aviona iz tunela.

  Dario Costa of Italy seen prior to the flight trough dual Catalca Tunnels in Instanbul, Turkey on September 4, 2021 // SI202109090317 // Usage for editorial use only //

  Dario Costa of Italy celebrating after flying through dual Catalca Tunnels in Istanbul, Turkey on September 4, 2021 // SI202109040324 // Usage for editorial use only //

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE