Kako da vam PONEDELJAK postane OMILJENI dan u nedelji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako da vam PONEDELJAK postane OMILJENI dan u nedelji

  Najgori dan u nedelji mnogima je ponedeljak, a razloga za to je mnogo. Povratak na posao, početak nove sedmice, nove radne obaveze, zadaci, itd.

  Ipak, ponedeljak uopše ne mora da bude grozan, a sve zavisi od vas samih.

  Dakle, umesto da sami sebi stvarate pritisak već od ranoga jutra, započnite ponedeljak na što je moguće mirniji način. Ako je potrebno, ustanite malo ranije kako biste na miru popili svoju prvu jutarnju kafu i kako biste se dobro pripremili za novu nedelju i sve obaveze koje vas čekaju.

  Započnite u laganom ritmu

  Iako mnogi savetuju da prvo treba uraditi one najteže zadatke, probajte suprotno. S obzirom na to da je ponedeljak već dovoljno težak sam po sebi, ostavite one najteže zadatke za ostatak nedelje ili barem za popodnevne sate.

  Pronađite nešto čemu ćete se radovati

  Kako biste se više radovali ponedeljku, učinite nešto što će vas usrećiti. Na primer, obećajte sami sebi da kasnije idete u kupovinu ili idite u parfimeriju ili na pauzi za ručak pojedite kolač u svojoj omiljenoj poslastičarnici. Na taj način “preživećete” ponedeljak mnogo lakše.

  Promenite svoju rutinu

  Da bi vam ponedeljak bio manje dosadan, nemojte dozvoliti da vam svaki dan bude isti. U svaki svoj radni dan uvedite nešto novo ili drugačije.

  Nedelju iskoristite maksimalno

  Da bi ponedeljak bio dobar, takođe je važno i na koji ste način proveli prethodni dan. Dakle, nedelju iskoristite do maksimuma. Uživajte, odmorite se i relaksirajte ili provedite dan u prirodi.

  Budite sami sebi na prvom mestu

  Poslednja, ali ne i manje bitna stvar je da bi sami sebi trebalo da budete na prvom mestu, i to ne samo ponedeljkom. Ali vreme ponedeljkom kad dođete kući s posla posebno posvetite samo sebi. Priuštite sebi kupku, pogledajte svoj omiljeni film ili idite na masažu.

  Izvor: Žena.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE