Kako da se obučete za razgovor za posao i izgledate kao milion dolara: 5 DA i jedno NE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako da se obučete za razgovor za posao i izgledate kao milion dolara: 5 DA i jedno NE

  Sam proces pisanja CV-ja, traženja posla, istraživanja kompanije za koju aplicirate, i slično, jeste težak. Ako se dobro pripremite, razgovor za posao može da bude samo formalnost. Ipak, češće se dešava da upravo intervju za posao presudi ko će dobiti posao.

  Neka sve radi u vašu korist, između ostalog, i odeća. Kako piše sajt Inc, treba da se obučete tačno za onaj posao koji želite da dobijete. Dakle, namenski.

  DA: Nikada ne možete da pogrešite ako obučete sako ili blejzer.

  Ako sve drugo otpadne, blejzer ili sako vas neće izneveriti. Nemojte štedeti – dobar kroj i kvalitetan materijal su nešto što će vam uvek dobro stajati. To je pametna investicija koja će vas služiti i kada budete dobili posao. Delovaćete profesionalnije, čak i u farmericama. To se naravno odnosi i na muškarce i na žene.

  sako-ytb-printscreen

  DA: Bela ili crna košulja

  Sa belom ili crnom košuljom takođe nema greške. Bitno je da budu opeglane i zakopčajte ih maltene do grla. Tako ćete postići taj profesionalni izgled. Ako imate otvoreniju bluzu, uvek možete da iskombinujete sa svilenom maramom.
  Za koji god model košulje da se odlučite, bitno je da to bude crna ili bela, da se ne vidi ako se oznojite tokom razgovora.

  bela-kosulja-pix

  DA: Crne pantalone

  Sa crnim pantalonama, bilo da ste muškarac ili žena, nema greške. Slaže se sa belim košuljama.

  NE: Kratka haljina ili suknja

  Ako se odlučujete za haljinu, izaberite onu koja „kaže“ da ste kvalifikovani
  Sve je u tome kako vam stoji. I naravno, prvo pravilo – dobra dužina. Ne treba vam ona koja otkriva previše dok sedite. Dakle, haljina ili suknja tik ispod kolena biće savršena.

  obuca-pix

  DA: Kvalitetna obuća

  Koju god obuću da izaberete (osim japanki, to nemojte nikako), neka bude kvalitetna i čista. I da su dosta puta nošene, nek se vidi da su cipele održavane. Stručnjaci kažu da i bele patike mogu da budu odličan izbor, ako su uklopljene sa košuljom i sakoom, i naravno ako su uredne i čiste.

  DA: Torba

  Uvek sa sobom ponesite torbu ili veću fasciklu u kojoj će uredno biti složen sav materijal koji bi mogao da vam bude potreban (diplome, uverenja, sertifikati, projekti, tekstovi…). Bolje je biti dobro pripremljen nego doći praznih ruku. Neka torba bude neutralne boje i profesionalna.

  Dakle, kvalitetna torba i cipele, bela košulja i crne pantalone – to je jednostavna kombinacija koja ostavlja utisak.

  odeca-za-posao-pix

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE