Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako da odaberete idealnu sofu za vaš dom?

  Jedna od stvari kojom se najviše bavimo prilikom uređenja doma, svakako je odabir nameštaja.

  Nekada i jedan komad nameštaja može da utiče na celokupan ambijent, pa je iz tog razloga važno da veliki komadi nameštaja, koji uglavnom zauzimaju centralno mesto u prostoriji, budu pažljivo birani.

  Kada govorimo o tapaciranom nameštaju za sedenje, na raspolaganju je veliki broj različitih komada, a tri osnovna modela su ugaona garnitura, trosed i krevet za jednu osobu. Ako se pitate na koji način najbolje možete da ih uklopite u svom domu, pratite neke od saveta u nastavku teksta.

  Ugaona garnitura

  Ugaona garnitura kao komad nameštaja ima veoma važnu ulogu. Predstavlja mesto za zabavu kada se okupite sa najdražima, ali je potrebno da bude i dovoljno udobna i komforna za rutine porodičnog života, kućni bioskop, odmor i relaksaciju.

  Za otvorenije prostore odličan izbor je velika ugaona garnitura u obliku slova L, jer pomaže u razgraničenju prostora dnevne sobe od trpezarije ili kuhinje. Možete da je postavite u ugao prostorije, ili je ostaviti da bude potpuno slobodna u prostoru. Praktičnije je rešenje od kombinacije sofe i fotelje, pa je samim tim dobar izbor i za malu dnevnu sobu.

  Priroda može da vam bude inspiracija za odabir boja, a tonovi koji vuku ka tamno plavoj i mahovina zelenoj, kao i zemljani tonovi, poput bež i sive, su sjajan izbor.

  Izuzetno praktično rešenje za opremanje životnog prostora je ugaona garnitura FIGO u bež boji, a može se lepo kombinovati i sa ostalim komadima nameštaja. Poseduje i kutiju za odlaganje posteljine, što doprinosi njenoj funkcionalnosti.

  Pri izboru garniture obratite pažnju i na rukonaslone, kao i to da ne blokiraju pogled na prozor, ali u tom slučaju možete odabrati ugaonu garnituru koja ih nema celom svojom dužinom.

  Trosed

  Trosed uglavnom diktira stil celog ambijenta, jer je najčešće najveći komad nameštaja u dnevnoj sobi. Za veća okupljanja dva manja troseda okrenuta jedan prema drugom mogu da budu i praktičnije rešenje od jednog velikog troseda.

  Trosed je praktičan i po tome što mu uvek možete promeniti raspored i može stajati bilo gde u prostoru, pa čak i samom centru. Boja troseda utiče i na ostale komade nameštaja i detalje u dnevnoj sobi, a na osnovu njega možete da birate i boju tapeta ili zidova. Ukoliko se odlučite za zemljane tonove, uvek možete napraviti neki jači kontrast sa plavom, ljubičastom ili čak i pink bojom.

  Ukoliko tražite savremeno, a istovremeno i praktično rešenje za opremanje dnevne sobe, vaš izbor može biti ležaj MARBO u braon boji. Žičano jezgro i površina za odmor i spavanje garantuju kvalitetan odmor, a klasični rukonasloni i kutija za odlaganje posteljine potpunu funkcionalnost.

  Za one koji planiraju da imaju trosed u dnevnoj sobi, savet je da se ne prostire celom dužinom zida, jer može izgledati nadmoćno u odnosu na ostatak prostora, već bi idealna proporcija bila dve trećine zida uz koji se postavlja. Time ćete dobiti više prostora, a biće dodatnog mesta i za klub stolove.

  Krevet za jednu osobu

  Dimenzije dnevne sobe su bitan faktor pri izboru prave sofe, ali i način na koji se soba koristi takođe utiče na to koja je veličina sofa najbolja za vaš prostor. Ukoliko vam je potrebno da prostorija bude praktičnija i da nema svrhu samo dnevne sobe, već možda i spavaće, možete odabrati krevet za jednu osobu.

  Ovaj tip kreveta je obično praktičan, jer nije velikih dimenzija, nema velike rukonaslone i uglavnom je svedenijeg oblika, tako da može stati u ćoškove, manje pristupačne delove prostorije ili da se sa njim čak i napravi odvojen kutak u većoj prostoriji.

  Oblik sofe je takođe veoma važan, pa je savet dizajnera enterijera Forma Ideale da se odlučite za niži model ako soba ima nizak plafon ili prozor. Možete slobodno biti smeli pri odabiru nijanse, a sjajan izbor su pastelne, tirkizna, roze ili žuta. Ležaj ALTELLA u zelenom štofu predstavlja pravo osveženje za prostor, a i praktičan je, jer poseduje i kutiju za odlaganje posteljine.

  Pre konačne odluke koji bi komad tapaciranog nameštaja bio najbolji izbor za vaš dom, važno je da sagledate prostor koji imate na raspolaganju i šta želite da postignete, pa da prema tome odaberete onaj koji vam se najviše dopada i koji će uneti novu energiju u vaš dom, dodatno ga oplemeniti i ulepšati vam trenutke svakodnevnog uživanja.

  Trudite se da prema prostoru koji vam je na raspolaganju odredite koji bi se komad nameštaja najbolje uklopio, i budite sigurni da ćete tom promenom uneti novu energiju u vaš dom, dodatno ga oplemeniti i ulepšati trenutke svakodnevnog uživanja.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Forma Ideale

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE