Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kako bi izgledao Instagram profil Paje Jovanovića?

  Na današnji dan, pre 159 godina, rođen je Paja Jovanović. U to vreme nije bilo Instagrama, selfija, haštagova. Da bi ih drugi pamtili, ljudi su satima pozirali pred slikarskim štafelajem ili nešto kraće pred retkim fotografima.

  Iako na Instagramu postoji nekoliko profila pod imenom Pavle ili Paja Jovanović, nijedan nije onaj iza kojeg bi stajao slavni slikar iz Vršca sa svojim slikama. Kakav bi bio profil Paje Jovanovića na Instagramu?

  Ako uzmemo u obzir da je Jovanović bio jedan od najvećih srpskih slikara, da su njegove slike krasile bombonjere, goblene, tapiserije, pa čak i limenku Zaječarskog piva, mogli bismo reći da bi Jovanović i te kako mogao, uz adekvatne haštagove, da se hvali svojim delima.

  Među Instagram foloverima Paje Jovanovića mogli bismo naći brojne pripadnike visokog društva Evrope, vladare, kraljeve, kraljice, predsednike, crkvene velikodostojnike, slikare, pesnike, naučnike, galeriste, ljubitelje umetnosti… Da je Instagram postojao u Jovanovićevo vreme, njegove postove pratile bi brojne žene koje su ga volele i poštovale.

  Jovanović je bio veoma talentovan. Objavljivao bi dramatične prizore s Balakana, romantične postove sa putovanja po Severnoj Africi, evropskim gradovima, tokom svog boravka u Americi, detalje srpskih srednjovekovnih manastira, trenutke iz ateljea.

  S obzirom na to da je bio elegantan i uglađen, možemo pretpostaviti da ne bi izostao ni neki selfi sa raskošnog prijema iz mondenskih salona.

  Ipak, bez profila na društvenim mrežama, Paja Jovanović je i dalje jedan od naših najvećih “influensera”. Umesto kroz aplikaciju na mobilnom telefonu, u brojnim Jovanovićevim slikama ponovo ćemo moći da uživamo u Narodnom muzeju od 28. juna, čije otvaranje je podržalo Zaječarsko pivo akcijom „Otvorimo zajedno Narodni muzej“.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE