Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  JYSK za moj zeleni grad

  Svest o važnosti uticaja svih svojih poslovnih procesa na klimatske promene i društvo u celini podstakla je kompaniju JYSK da uz postojeće globalne inicijative pokrene lokalno značajan zeleni projekat – JYSK za moj zeleni grad 

  sađenje stabala

  Više od 80 stabala zimzelenog i listopadnog drveća u narednim godinama krasiće subotičko naselje Prozivka zahvaljujući projektu kompanije JYSK, pod nazivom “JYSK za moj zeleni grad

  stablo drveta

  Reč je o inicijativi koja je započeta u subotu, 15. oktobra u Subotici. U planu je da se akcija nastavi i u ostalim gradovima u kojima JYSK posluje. Projekat je nastao u cilju podsticanja zaposlenih da kroz akcije u lokalnim zajednicama promovišu odgovornost koju kompanija pokazuje u svom odnosu prema životnoj sredini. Uspešnoj akciji ozelenjavanja pridružili su se brojni volonteri, zaposleni u JYSK prodavnici kao i stanovnici Subotice. Svi oni su prepoznali potrebu povećanja zelenih površina u svom gradu.

  volonteri, zaposleni, stanovnici naselja

  Prema rečima Zvjezdane Novak, menadžerke za komunikacije u JYSK Srbija, Slovenija, Hrvatska i BiH, uključivanje zaposlenih u ovakve akcije deo je misije kompanije da unese pozitivne promene na lokalnom nivou u gradovima u kojima posluje:

  Predstavili smo novi projekat JYSK za moj zeleni grad koji je rezultat našeg odgovornog poslovanja kako prema okolini, tako i prema ljudima. Cilj nam je prvenstveno da delujemo lokalno i kroz inicijativu naših zaposlenih u prodavnicama u gradovima u kojima JYSK posluje širom Srbije. Osnovna ideja je da prepoznamo lokalne potrebe zajednice i podstaknemo pozitivne promene u svom gradu. Konkretno u Subotici se bavimo ozelenjavanjem, dok će u drugim mestima biti potreba za čišćenjem reka, uređivanjem parkova i slično. Ono što je još bitno naglasiti jeste da JYSK pozdravlja ovakve inicijative svojih zaposlenih, tako da sve učesnike dodatno nagrađujemo slobodnim danom.

  zaposleni kompanije JYSK

  zaposleni kompanije JYSK

  U planu je da se projekat sprovede u svim gradovima širom Srbije u kojima posluju JYSK prodavnice. Upravo to je pokazatelj kompanijske odgovornosti i svesti o važnosti poslovanja prema načelima održivosti. JYSK kroz svoje društveno odgovorno poslovanje želi da utiče na svim nivoima. Zato je ovaj projekat izuzetno važna aktivacija. Omogućava da zaposleni iz prodavnica prepoznaju potrebe svog grada i deluju kroz konkretne akcije.

  akcija JYSK za moj zeleni grad

  akcija JYSK za moj zeleni grad

  „Ponosni smo što u sklopu ovog projekta svi zajedno iz naše prodavnice u Subotici možemo uneti pozitivne promene i radujemo se što smo prvi u Srbiji. Svojim primerom želimo da podstaknemo i ostale da budu pokretač promena u društvu. Zaista, voljom i jedinstvom svi možemo da donesemo značajne promene za kvalitetniji život svih nas“, izjavila je Snežana Šarčević, Store menadžerka JYSK Subotica.

  Kako bi dodatno podržao ovako značajne inicijative, JYSK je odlučio da sve zaposlene koji učestvuju u akciji ozelenjavanja nagradi i slobodnim danom.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Sandro Sklepić

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE