Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Youtube

  Jutjub BLOKIRAO senatora zbog priče PROTIV VAKCINA

  Jutjub kanal republikanskog senatora Rona Džonsona suspendovan je na nedelju dana zbog kačenja sadržaja koji se kosi sa politikom ove društvene mreže o širenju dezinformacija o kovidu 19.

  Na Jutjub kanal Rona Džonsona bio je okačen snimak okruglog stola na kome je ovaj senator tvrdio da su vakcine protiv koronavirusa nebezbedne.

  „Poslednje brojke su 17.619. To je 225 puta veći broj preminulih u periodu od 10 meseci, u odnosu na godišnje cifre kada je reč o vakcini protiv gripa“, rekao je Džonson na okruglom stolu.

  Senator je citirao brojke iz baze podataka Sistema za prijavu neželjenih efekata vakcine. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti naveo je da aktivisti koji žele da dokažu neku poentu mogu vrlo lako da se igraju tim podacima, a da zapravo oni ne znače da je vakcina prouzrokovala neki zdravstveni problem.

  „Još jednom je Tehnološki mag cenzurisao istinu“, istakao je Džonson u saopštenju.

  „Zašto ne dozvoljavaju onima koje je vakcina povredila da ispričaju svoju priču i medicinskim ekspertima da daju drugo mišljenje? Zašto ne možemo da diskutujemo o štetnim efektima? Izgleda da postupci Bajdenove administracije i federalnih zdravstvenih agencija ne smeju da budu dovedeni u pitanje. Koliko će još života nepotrebno biti uništeno?“, naveo je Džonson.

  Još jedan učesnik okruglog stola je rekao da vakcine protiv koronavirusa ne sprečavaju smrt, čime je takođe narušena politika Jutjuba, kojom se brani kačenje sadržaja o kovidu 19 koje može nekome da naškodi ili širenje informacija koje nisu u skladu sa uputstvima zdravstvenih vlasti.

  Pravilo „tri prekršaja“

  Video sadržaj je obrisan sa ove društvene mreže, a portparol Jutjuba je rekao za Hil da je kraća verzija diskusije ostavljena:

  „Kreiramo naša pravila kako bismo umanjili štetu koja može da se načini, i apdejtujemo ih kako se menjaju zvanična uputstva. Mi razmatramo sadržaj video snimaka kako bismo napravilili balans između otvorene diskusije i sprečavanja širenja štetnih dezinformacija.“

  Prema pravilu o tri prekršaja, ako se na ovom kanalu još jednom u naredih 90 dana prekrše pravila kuća, sledi suspenzija od dve nedelje. Međutim, ako se u tom vremenskom okviru dogodi i treće kršenje, kanal bi mogao trajno da bude uklonjen.

  Ovo je drugi put da je Džonsona Jutjub privremeno suspendovao zbog dezinformacija o koronavirusu – u junu je bio objavio snimak o alternativnoj terapiji u lečenju kovida 19.

  U avgustu je bio suspendovan i senator Rand Pol – tvrdio je da maske nisu efikasna mera u sprečavanju širenja koronavirusa.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE