Jug Radivojević pre tri dana postavljen za direktora Drame Narodnog pozorišta, a već je dao ostavku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jug Radivojević pre tri dana postavljen za direktora Drame Narodnog pozorišta, a već je dao ostavku

  Glumci Narodnog pozorišta, njihove kolege iz Beogradskog dramskog i Jugoslovenskog dramskog, kao i iz čitavog regiona, danas su se pobunili protiv dešavanja u nacionalnom teatru i smene direktora Drame Željka Hubača.

  Dok su na konferenciji za novinare u beogradskom Medija centru jedan za drugim ustajali i govorili Nataša Ninković, Dušanka Stanković, Olga Odanović, Bane Vidaković…  stigla je i vest o tome da je novopostavljeni direktor Drame Jug Radivojević, posle tri dana na toj funkciji,  podneo ostavku.

  “Jug Radivojević je rekao da ne može da bude direktor drame u ovim okolnostima”, saopštila je rediteljka Tanja Mandić Rigonat.

  Jedno za drugim poznata glumačka imena nizala su razloge zbog kojih Hubač treba da ostane na mestu direktora drame, a nizale su se i kritike na račun prvog čoveka Narodnog pozorišta Dejana Savića, čiju smenu traže. Rešili su, kako kažu, da prekinu višegodišnje ćutanje.

  “Za mene je ovo srećan dan, jer je profesija ustala, umetnici su se udružili”, kazala je glumica Dušanka Stojanović.

  Nataša Ninković kaže da je zahvalna na velikoj podršci, ali ima i jednu molbu.

  “Istrajte sa nama. Nemojte da nas zaboravite za pet dana”.

  Glumica Olga Odanović ceo slučaj smene nazvala je velikom sramotom.

  Na konferenciji za novinare pročitana su imena koja su stala iza proglasa “Nije umetnički ćutati”. Na spisku su, između ostalih i imena, poput Slobodana Beštića, Vanje Ejdusa, Nele Mihajlović, Nebojše Dugalića, Nade Šargin….

  “Mi gore potpisani umetnici Narodnog pozorišta oglašavamo se u znak protesta zbog bahatosti uprave Narodnog pozorišta na čelu sa Dejanom Savićem. Vrhunac bahatosti je smena v.d. direktora Željka Hubača Drame Željka Hubača”, piše u proglasu.

  Umetnici negiraju sve navedene razloge za smenu Hubača, poput nedovoljne uposlenosti Drame i smatraju ih ciničnim.

  “Uposlenost glumaca je veća nego pre dolaska Željka Hubača”, navode umetnici i podsećaju na sve nagrade i festivale na kojima su učestvovali u protekle tri godine.

   Na konferenciji za novinare pročitana su i pisma podrške brojnih umetničkih udruženja iz regiona. Podršku su svojim prisusutvom  pružile i kolege koje nemaju direktne veze sa Narodnim pozorištem kao što su reditelji Srđan Dragojević i Kokan Mladenović.

  Prisustan je bio i čovek, koji je zaslužan za celu “gužvu” u umetničkim redovima – Željko Hubač. Nije govorio na konferenciji, ali je u kasnijoj izjavi za BIZlife iskazao zahvalnost na velikoj podršci kolega.

  Ostavku Juga Radivojevića ocenio je kao moralan i ljudski čin.

  Izvor: BIZLife

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE