Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  JUČE u štrajku, DANAS im već obećali povišicu

  Zaposlenima u Pošti Srbije biće uvećane zarade u 2020. godini, a posebna pažnja biće posvećena unapređenju materijalne sigurnosti zaposlenih sa najnižim primanjima.

  To je usaglašeno je na sastanku potpredsednika Vlade Srbije Nebojše Stefanovića i vršioca dužnosti direktora Pošte Mire Petrović.

  Kako je saopštila Pošta Srbije, planirano je uvećanje mase zarada za zaposlene za 10 odsto u 2020. godini, kao i isplata zarade iz dobiti iz 2019. godine u martu iduće godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja za 2019. godinu.

  Kako je obrazloženo, planirano povećanje zarada u svemu je usklađeno sa finansijskim mogućnostima preduzeća u ovom trenutku i održivim poslovanjem.

  Januarska plata će biti znatno uvećana, čime će se približiti republičkom proseku.

  Delovi dobiti iz 2017. i dobiti iz 2018, isplaćivane su u aprilu i u septembru u ukupnom neto iznosu od oko jedne milijarde dinara, odnosno u bruto iznosu 1,6 milijardi dinara, navodi se u saopštenju Pošte.

  Takođe, u julu je isplaćena solidarna pomoć za 13.540 zaposlenih, čija je osnovna zarada niža od 50.000 dinara, u ukupnom neto iznosu od 270,8 miliona dinara.

  „Sve isplate su iz sopstvenih sredstava preduzeća u skladu sa održivim poslovanjem, a istim principom se rukovodilo kod opredeljenja uvećanja mase zarada u 2020. godini“, navala je Pošta Srbije u saopštenju.

  Radnici Pošte Srbije u nekoliko gradova su u utorak stupili štrajk jer su nezadovoljni primanjima.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE