Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Aleksandar Ignjatović

  Još jedna zlatna medalja iz Amerike Teslinom narodu

  Pravo iz Filadelfije u srpsku prestonicu stigla je zlatna medalja! Lik i delo Nikole Tesle povezuje kontinente! Nagrada Tesline naučne fondacije iz Filadelfije dodeljena je Aleksandru Ignjatoviću, autoru projekta „Tesla- potraga za pronalascima“ i jednom od vlasnika kompanije Pertini toys, za nesebičan rad i promociju naroda Nikole Tesle kroz inovativni projekat .

  Inovatni projekat „Tesla – science race“ (srp. „Tesla – potraga za pronalascima“) urađen po STEM principu (science, technology, engineering, mathematics) prateći najnovija tehnološka dostignuća koja omogućavaju igru i edukaciju uz pomoć ili bez pametnih uređaja, predstavlja projekat koji promoviše Teslin život,  naučna otkrića i Teslin narod u celom svetu.

  Interaktivna društvena igra „Tesla – potraga za pronalascima“ je potpuna inovacija na svetskom tržištu, a povodom dodeljivanja ove prestižne nagrade autor Aleksandar Ignjatović izjavio je: „  Na debatama na Univerzitetu Harvard Bostom I u Njujorku  shvatio sam da nove generacije nisu dovoljno upoznate sa likom i delom Nikole Tesle, već treba da znaju da Tesla nije samo značajan zbog doprinosa iz oblasti sistema naizmenične struje, već je čovečanstvu dao mnogo više od toga. Koristeći najnovija tehnološka dostignuća želeo sam da promovišem Teslin život i rad i Teslin narod u celom svetu. Ovo priznanje je značajno ne samo za mene lično I kompaniju Pertini, već za ceo Teslin narod jer nas podseća i promoviše da smo potomci jednog od najvećih umova sveta ikada. Cilj mi je da američke obrazovne institucije i organizacije uvrste ovaj projekat u zvaničan školski i obrazovni sistem, kako bi se deca edukovala i upoznala sa Teslinim doprinosom čovečanstvu, a sve kroz igru, jer naučna istraživanja govore da deca kroz igru uče nekoliko puta brže. Takođe, igra će biti dostupna svakom pojedincu na srpskom I svetskom tržištu. Zahvalan sam na podršci Pertini timu koji je zajedno sa mnom učestvovao u realizaciji ovog projekta i psihologu Petru Brkiću.“

  Nikola Lončar, predsednik Tesline naučne fondacije iz Filadelfije izrazio je izuzetno oduševljenje što imamo  projekat koji će motivisati i edukovati decu u skladu sa tehnološkim vremenom u kom žive: „ Drago mi je  što smo nagradu dodelili Aleksandru Ignjatoviću za projekat koji je jedinstven u svetu. Takodje, drago mi je što je projekat uradio čovek sa našeg podneblja što potvrđuje da se Teslin narod ponovo budi.“

  Interaktivna društvena igra „Tesla – potraga za pronalascima“ urađena je i na srpskom i na engleskom jeziku, podjenkako je zanimljiva i za decu i za odrasle, jer kroz zabavu edukuje i prilagođena je tehnološkom vremenu u kom živimo. Projekat su pohvalili Saša Jevtić, Predrag Karasović, Branislav Juranović.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE