Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još jedan tehnološki gigant sprema masovne otkaze

  Holandska kompanija Filips otpustiće oko 6.000 radnika širom sveta, što je osam odsto ukupnog broja zaposlenih, zbog nepredviđenih troškova nastalih povlačenjem sa tržišta medicinskog aparata za lečenje problema sa spavanjem.

  Kako prenosi Blumberg, polovina planiranih otpuštanja biće sprovedena ove godine.

  Izvršni direktor kompanije Roj Jakobs izjavio je da je to značajna mera, koja je morala da bude preduzeta zbog rastućih troškova kompanije.

  Povlačenje medicinskog aparata za terapiju spavanja počelo je u junu 2021. godine, jer je istraživanje pokazalo da postoji veza između uređaja i pojave raka i respiratornih problema.

  Testovi koje je sproveo Filips pokazali su da je malo verovatno da će njegovi povučeni proizvodi dovesti do štete po zdravlje pacijenata, a Jakobs, koji je u oktobru zamenio dugogodišnjeg generalnog direktora Fransa van Houtena, rekao je da se nada da će dobiti više detalja o uticaju bilo koje potencijalne štete u drugoj polovini godine.

  „Kada budemo imali taj podatak, odmah ćemo se oglasiti. Potrudićemo se da uložimo sve napore da dođe do najboljeg rešenja“, rekao je on.

  Kako se navodi, Filips se najnovijim otpuštanjima pridružio sve većem broju proizvođača koji smanjuju troškove kako bi se izborili sa previranjima u lancu snabdevanja i inflacijom.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE