Još jedan pokušaj za Sava centar

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još jedan pokušaj za Sava centar

  Posle tri neuspela kruga tendera, Sava centar će ponovo biti ponuđen investitorima.

  Grad je raspisao poziv za javno-privatno partnerstvo za rekonstrukciju i upravljanje najvećim prestoničkim kongresnim centrom, a uslov je da zainteresovana firma uloži najmanje 12,5 miliona evra.

  Kako stoji u konkursnoj dokumentaciji, pod rekonstrukcijom se podrazumeva kompletno renoviranje kongresne i opšte infrastrukture objekta sa posebnim akcentom na mogućnost izgradnje novih sadržaja.

  Takođe, od ponuđača se očekuje da raspolaže profesionalnim menadžmentom sa iskustvom u turizmu i da uloži novac, dok će Grad uložiti isključivo imovinu.

  Budući partner za Sava centar trebalo bi i da preuzme određen broj zaposlenih, dok će Grad preuzeti obavezu da reši status preostalih radnika.

  Još jedna od obavezujućih stavki tendera jeste da su potencijalni partneri u prethodnoj finansijskog godini ostvarili prihode od najmanje 20 miliona evra.

  Njihovi rukovodioci treba da imaju najmanje deset godina iskustva, od toga pet na poslovima upravljanja kongresnim centrom. Zainteresovani investitor trebalo bi da ponudi najmanje 12,5 miliona evra, a rok za dostavljanje ponuda je 31. januar.

  Izvor: Novosti

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE