Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još jedan korak i Toma Diploma će postati vlasnik državne vile

  Piše: Milenko Vasović

  Na ovom istom mestu pre dve i po godine napisao sam tekst „ Pratite stambeni slučaj predsednika Nikolića“ . Osećao sam da će ta priča imati nastavak, mada je njen smisao bio da odvrati ondašnjeg predsednika od otimanja državne imovine. Sada slutim da ćemo imati i treći deo.

  Vlada Srbije dodelila je na korišćenje vilu u Užičkoj 23 Tomislavu Nikoliću  predsedniku Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom, a „u cilju obezbeđivanja uslova za dalje razvijanje saradnje“ sa te dve države. Poreski obveznici će tako za komoditet bračnog para Nikolić mesečno izdvajati  400.000 dinara  koliko košta održavanje vile od 800 kvadrata. Ne ide da Dragica vucara džoger i usisivač.

  Inače, Nikolići su u Užičkoj 23 boravili nelegalno sve od momenta kada je Tomislavu prestao mandat predsednika Srbije, pa do sada. Vlada ovu odluku  pravda  potrebom da Tomislav tu boravi i prima goste. Kakva ironija, pa cela Srbija zna da kod čuvenog Tome Diplome (TD) ne sme niko da dođe. Baš će Kinezi da potegnu na konak kod “onog što citira Tarabića”. Da neće možda stranačke kolege da mu dođu? I rodbina zna da se svaki dolazak snima. To sa “prijemom” je žvaka za somove koji gutaju varalicu. Pa ni Dačić nema takvu vilu, ni Brnabić, neće biti da je Toma važniji.

  Za ovakvu odluku Vlade TD je pripremio teren. On je sebe još za života napravio “beskućnikom”. Dok je bio predsednik  Srbije odrekao se polovine stana od 194 kvadrata, koji je takođe dobio od države, i “izašao na ulicu”. I sada se potuca, Mitrović ga nije hteo u Imaginarijum, Marić mu je okrenuo leđa i šta je ostalo, jedino sigurna kuća na Dedinju.

  U njegovoj “poštenoj” igri na redu je treći korak. Za godinu, dve, treba očekivati da Vlada ili neko koga Vlada ovlasti, izda saglasnost da  Nikolić otkupi pomenutu vilu za par stotina hiljada evra” i tako svoj konto uveća za koji milion evra. A sve zbog “naročitih zasluga i zato što on “najviše voli Srbiju”.

  Sam Toma zna da mu vila ne pripada. Da su to kojim slučajem učinili Koštunica ili Tadić Nikolić bi ih vukao kroz blato po celoj Srbiji. Sve ističući svoje poštenje. Pretvara se kako ne primećuje da je odlukom Vlade na njegovu adresu isporučena još jedna porcija nestida, koliko god se to skrivalo iza saradnje sa Rusijom i Kinom.

  Od svojih golemih zasluga TD ne vidi da je i sam, zajedno sa vilom, samo igračka. On misli da tako naplaćuje ćutanje, a ne primećuje ruganje. Kad god treba odvratiti pažnju sa bitnih stvari pojavi se neki tekst o Tomi. A hvala bogu materijala za TD ima. I sada je „njegova“ vila delimično pokrila prodaju „Kopernikusa“. Dva tri dana mediji su brujali o Užičkoj, a  kroz „Kopernikus“ odoše desetine državnih miliona u „vetar“.

  Čak i da TD otkupi (čitaj otme) tu vilu od države nije to nenadoknadiva šteta. Otimali su nama i više. Veća je šteta što sve vreme ne progovara o Beogradu na vodi, što žmuri na pljačku Srbije preko rudne rente… što čovek koji je bio na važnom mestu širi opasnu bolest – što nameće sistem vrednosti koga smo se do juče stideli. U tom sistemu je sve dozvoljeno: i promocija nesposobnih, i otimanje tuđeg i prodaja uticaja i kupovina diploma i izdaja saradnika i ćutanje o kriminalu. Da bi i „ja“ izvukao deo za sebe.

  Kad bi se neko pozabavio analizom slučaja Nikolić mogao bi da napravi odličan udžbenik za vaspitanje omladine. Taj priručnik bi nosio naslov „Gledaj šta Toma čini i radi sve suprotno“.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Komentari

  • Aleksandar Milanović

   Odličan tekst . Sto vise dobronamernih kritickih tekstova usmerenih prema lošim primerima ponašanja (pozicije i opozicije) kao lek protiv ravnodušnosti i letargije. Tekst je realan i hrabar. Toma treba da se stidi. A svi mi trebamo javno da pohvalimo dobre stvari i jos glasnije ukažemo na negativne stvari. Čutanje je kukavičluk i odobravanje. Koketiranje jsa lošim postupcima je odraz lošeg ukusa i učestvovanje u unistavanju budućnosti nase dece. Ja sam za USTAVNU PARLAMENTANU MONARHIJU koja treba da skine sve relikte (reptile) komunizma. A svi zlotvori komunizma su isti li slični. KP=SPS=DS=SPO=DSS=SNS Svuda je kult liČNOSTI, podaništvo i tlačenje naroda. Sektaške tvorevine koje su stvorene na bazi idolopoklonstva, mafijaškog uređenja i bestidnosti. Sva zapošljavanja od 45 idu preko "sekte od stranke" iil čoveka iz stranke. Zato nam mladi i odlaze-ne zbog para. Već zbog bezobzirnog primitivizma decenijama unazad gde se prednost daje najgorima-dupeuvlakačima, jajarama i preletacima kao posebnoj nakaradnoj sorti kojih u zadnje dve vlasti ima enormno mnogo. U 90% slučajeva sve diktatorski sef bira bez uvažavanja naroda, palih boraca, bede i sirotinje... Čast izuzecima-jako ih je malo. Na prstima ih možemo nabrojati. Kako drugačije protumačiti trenutnu AGONIJU oko izglasavanja izmena seta zakona u znak zaštite naše dece koju je potpisalo više od 160.000 ljudi!!! Kako spavaju poslanici koji su sami trebali bez Jurićeve inicijative da pooštre mere! A nisu tad. A neće ni sad još. Ili ne smeju bez"miga šefa"... Jadni li su podanici (pozicije i opozicije) koji svoj strah od gubljenja privilegija stavljaju iznad ŽIVOTA NAŠE DECE. Sram da vas bude poslanici. Sram da bude sve parazite na telu naše MAJKE SRBIJE. 1.240.000 BESMRTNIKA je izginulo u Velikom ratu zbog NJE da bi je čuvali i pazili za našu decu, a ne da bi vi lecili komplekse, jeli leba bez motike i sramno je uništavali evo već 7 decenija. Aleksandar Milanović Prokuplje

  • Jelena M.

   Kao i uvek, BRAVO za sjajan članak. G.Vasović me svaki put sve više oduševi svojom izuzetnom realnošću, hrabrošću i brilijantnim umom, svojom željom da dovede stvari u red. Sigurna kuća na Dedinju... Odličan komentar. Ma sve bih ja to proterala g.motkom iz zemlje, uz odsluženje kazni kao na G.Otoku. Doveli su ovu zemlju do prosjačkom štapa. Samo je beda ostala i lopovi. Malo je poštenih koji još opstaju. Samo ne znam do kad će...Spašavaj se ko može.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE