Još dva trgovinska lanca počela naplatu plastičnih kesa

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još dva trgovinska lanca počela naplatu plastičnih kesa

  U akciju naplate plastičnih kesa od danas su se uključila još dva trgovinska lanca, pa ih je tako u Srbiji sada ukupno četiri. Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da je dosadašnja akcija već dala efekat jer je upotreba kesa prepolovljena.

  Plastične kese sada se naplačuju u prodavnicama Shop&Go, Aman, Maksi i Tempo.

  Ministarstvo zaštite životne sredine je prošle godine napravilo dogovor sa dva trgovinska lanca tako da se plastične kese u njihovim trgovinama već naplaćuju, a Trivan navodi da je prvih dana od naplate kesa koje koštaju dva dinara smanjena njihova potrošnja i korišćenje za 50 odsto.

  “U ovom trenutku podatak je još bolji, čak 60 odsto manje kesa koristimo samo zahvaljujući tome što ih sada naplaćujemo”, rekao je Trivan za RTS.

  Na kraju godine će se sumurati rezultati i postignuti efekti, a ako ne budu zadovoljavajući, resorno ministarstvo ne iskljucuje mogućnost da trajno zabrani upotrebu plastičnih kesa.

  Upotreba plastičnih kesa potpuno je zabranjena u 35 država, a u zemljama Evropske unije sve se manje koriste.

  Izvor: RTS, agencije BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • slavica

   A zašto IKEA naplaćuje papirnate kese na kojima piše IKEA? Plaćamo da bi ih reklamirali? Sramota! I ne vidim zašto bi se napalaćivale i najlon kese na kojima su takodje štampani logotipi trgovačkih lanaca i zašto bi se kese uopšte naplaćivale. Jednostavno, treba da budu ukinute, zabranjene ...ali neeeee ....na njima se sad dodatno zarađuje na štetu građana.

  • sinisa

   Ja sam juče bio u tempu, i nisu mi naplaćivali kese. Ako, u budućnosti, budu naplaćivali ne pada mi napamet da idem kod njih u kupovinu. Pa neka oni vide. Neka kese naplate od Trivana. Em treba da idem kolima do njih, em treba da im platim kese. Rađe ću da plaćam veću cenu u malim privatnim prodavnicama pa bar da pomognem naše ljude.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE