Još bez odluke da nam Grčka ukine roming

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Još bez odluke da nam Grčka ukine roming

  Turistima za ulazak u Grčku više nisu potrebne nikakve potvrde, testovi, ni digitalni pasoši, “potreban je samo običan pasoš i širok osmeh”, kaže grčki ministar turizma.

  Grčki ministar turizma Vasilis Kikiljas izjavio je da je Ministarstvo za digitalnu transformaciju Grčke poslalo dopise privatnim mobilnom operaterima vezano za mogućnost ukidanja rominga ili smanjenja tarife za turiste iz Srbije.

  “Reč je o privatnim operaterima koji sami donose odluke o cenama, ali mi kao država radimo na tome da situacija sa te strane bude povoljnija za turiste iz Srbije i nadamo se da ćemo u narednih par nedelja imati vesti vezane za ukidanje rominga”, rekao je Kikiljas za Tanjug.

  On je još jednom ponovio da turistima za ulazak u Grčku više nisu potrebne nikakve epidemiološke potvrde, ni brzi, ni pi si ar testovi, ni potvrde o vakcinama ni digitalni pasoši.

  “Potreban je samo običan pasoš i širok osmeh”, naveo je on i dodao da su se grčki stručnjaci složili i potvrdili da trenutno nisu potrebni nikakvi protokoli na temu javnog zdravlja i da je, kako kaže, za ulazak u zemlju dovoljno dobro raspoloženje.

  On ističe da su Srbi dobrodošli bilo gde u Grčku, te da okvirne procene sa sastanka sa turističkim operaterima u Beogradu govore da je reč o 900.000 putnika u toku ove sezone.

  A cene?

  Kada je reč o cenama smeštaja navodi da je ova godina teška i za Grčku, kao i sve svetske ekonomije i da vlada veliki pritisak zbog trenutne inflacije, ali da će ipak svako ko dođe u Grčku moći da nađe smeštaj prema dubini svog džepa.

  Ističe i da je vlada njegove zemlje velikim novcem podržala turistički sektor kako bi on uspeo da zadrži niže cene i da privuče što više turista.

  Na pitanje koliko će rat u Ukrajini uticati na turističku sezonu u Grčkoj, kaže da ne bi trebalo da se odrazi previše jer procenat turista i iz Rusije i iz Ukrajine u Grčkoj nije veliki.

  Grčka će se, navodi on, preventivno više usmeriti ka Rumuniji, Srbiji i Poljskoj a beleži i veoma veliki protok putnika iz SAD, kojih je tokom ove godine na atinski aerodrom pristiglo više od 150.000.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE