Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jelena Trivan savetnica Ane Brnabić, pomoći će u reformi javnih firmi

  Jelena Trivan, koja je nedavno razrešena funkcije direktorke Službenog glasnika, imenovana je na sednici Vlade Srbije za savetnicu premijerke Ane Brnabić.

  Kako se navodi u rešenju o imenovanju u koje je portal nova.rs imao uvid, Jelena Trivan je za savetnicu premijerke imenovana počev od 20. januara i na njoj će biti dok traje dužnost predsednice Vlade.

  Trivan je za portal Nova.rs rekla da će Brnabić savetovati u oblasti reforme pojedinih javnih preduzeća.

  „Ja obavljam isključivo jednu funkciju, a to je direktor Mtela, a premijerki pomažem bez naknade i ikakvih beneficija, pre svega u budućoj reformi Zavoda za udžbenike i sličnih javnih preduzeća iz domena izdavaštva, nauke, prosvete, a s obzirom na iskustvo direktora Službenog glasnika. Dakle, isključivo u oblastima u kojima imam znanje i iskustvo koje je vrlo ograničeno“, rekla je Trivan.

  Dodaje da će to raditi u meri u kojoj može da pomogne, imajući u vidu njeno primarno zaposlenje kao „izraz volje da se javna preduzeća poput Službenog glasnika, Zavoda za udžbenike, Prosvetnog pregleda i slučanih, koja su skrajnuta u odnosu na neka važnija, učine profitabilnim“.

  Trivan kaže i da ne obavlja više funkciju predsednice Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, te da joj je istekao mandat još u junu prošle godine.

  Ona se već neko vreme nalazi na mestu direktorke Mtela u Banjaluci, ćerke firme Telekoma Srbije.

  Izvor: Nova.rs

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE