Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jelena Tucaković

  Jelena preko TikTok profila pomaže svima koji imaju strah od vožnje

  Kada je pre 17 godina počinjala da vozi, Jeleni Tucaković činilo se da jedina na svetu ima strah od vožnje. Danas zna da to nije tako i da ima bar još 12.700 sapatnika, jer upravo toliko pratilaca broji njen TikTok nalog u kom pokušava da odagna ove strahove kod drugih.

  „Oko mene su svi bili savršeni vozači, njima je sve teklo kao podmazano, sve je išlo lagano i kod mene se sve više budilo osećaje neslobode i nelagode, da budem iskrena. Sada kada imam TikTok nalog, imam 12.700 prijatelja i sapatnika u toj borbi sa strahom od vožnje“, počinje Jelena priču za BIZLife dok puna samopouzdanja ruke stavlja na volan.

  Kod nje straha više nema, ali je tu da pomogne svima koji se ikada osećali kao ona. Uglavnom je kontaktiraju žene, javljauj se i muškarci, ali stidljivo.

  „Oni su tu da nam pomognu oko nekih nedoumica, dosta saveta stiže od muškaraca i hvala im na tome. Oni su, baš što se tiče straha, drugačije setovani od nas žena“ kaže ona.

  Jelena o svom iskustvu

  Od trenutka kada je položila vožnju do trenutka kada je počela da vozi bez straha, prošla je puna decenija.

  „Godinu dana posle polaganja bila sam potpuno uplašena i dezorijentisana, samo sa željom da postanem vozač. U početku sam vozila potpuno sama, jer kad god sam sela da vozim sa nekim muškim članom moje porodice, bilo je „ne tako, ne tako, ovde skreni, ko te je to naučio?“ i onda sam shvatila da ću sama savladati kako znam i umem. Sebi sam govorila – „možeš, možeš, možeš“. Sve moje drugarice su vozile odmah posle srednje škole, pa je mene sa jedne strane bilo sramota, a sa druge strane proradio mi je inat, pa sam govorila „što ja moram da vozim, što svi moramo da vozimo?“, uvek sam imala neke glupe izgovore zašto da ne vozim, a ustvari je iza svega toga bio strah“, kaže Jelena za BIZLife..

   

  Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

   

  Објава коју дели BIZLife (@bizlife.rs)

  Kaže da je jedno vreme kao izgovor koristila i to što nije imala para da kupi auto.

  „Mama mi je govorila, „Ti da si htela, peglicu bi kupila, ali nisi htela“, seća se naša sagovornica.

  Kako izgleda strah od vožnje?

  Objašnjava nam kako izgleda strah od vožnje.

  „Osećaš konstantnu nervozu, grč u stomaku, kuvanje u stomaku, noge se tresu, ruke kao da nisu tvoje, ne znaš gde se šta nalazi. To je jedna nervoza, ceo bridiš, ceo se treseš, osećaš grčeve u vratnom delu, glavobolju. Ako osećate sve to, ako se tresete, ako ste neorijentisdani, ako ne vladate sobom, a kamoli automobilom, znajte da je to strah“, objašnjava sagovornica BIZLife-a..

  Priznaje – da je je znala ono što sada zna, verovatno se ne bi toliko mučila sa vožnjom.

  @maxmamasitaa Kada znaš da se plašiš? I kada je prošlo? Ukratko.🚗#strahodvoznje #fypシ #viral #tiktok #drive #polaganjevoznje #foryoupage ♬ son original – DORIAN AFRO OFFICIEL 🇨🇲🇷🇴

  „Naučila sam da je sve u životu proces. Nekome treba mesec dana, nekome 10 gdina kao meni, ali samo je važno da znamo da ne treba da odustanemo. Strah je odlična navigacija, jer nam često pokaže kako teeba. Tamo gde nam je strah, tu nam je i zadatak, a meni je zadatak bila vožnja“,

  Svoj strah je pretvorila u lepu inspiraciju i motivaciju za žene.

  „Recepta nema. Ja nisam imala problem da položim vožnju, položila sam je iz prve, ali posle činjenice da imam odgovornost za svoj život i za tuđi život, meni je to bilo nezamislivo. Treba da se prepustimo tome da mi svoj život držimo u svojim rukama, greške se uvek dešavaju. Važno je da verujemo u sebe i u sve to što nas čeka, nije sve tako crno, ima nešto šareno, lepo i crveno. Samo bi trebalo da verujemo u svoje sposobnosti, svoje ruke i svoj put“, objašnjava.

  @maxmamasitaa Šta sam sve doživela … za roman. #fypシ #driving #strahodvoznje #polaganjevoznje #tiktok #fy #trending #drive ♬ original sound – CAN YAMAN

  Kada je počinjala bila je među pionirima u javnoj i ozbiljnoj priči o strahu od vožnje.

  „O tome su do tada svi govorili sa tačke humora i ismevanja i to je ok. Ja sam pričala iz ugla – „Da li je moguće da svi znaju da voze, samo ti se plašiš da voziš. Sada se i mnoge auto-škole trude da pomognu kandidatima oko nelagode ili straha. Shvatila sam da svi samo želimo da nas neko prigrli i da kaže – biće sve ok, potpuno je normalno da to osećaš. To priznanje da strah postoji je pola psola, već u tom tenutnu on kreće da nestaje. Strah je zarazan, ali izlečiv. Koliko god se činilo da nikada neće proći, odjednom se iz grča puštate, shvatate da je vaša vožnja počela i da su kilometri pred vama“ zaključuje ona.

  Saznajte sve o dešavanjima u biznisu, budite u toku sa lifestyle temama. PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER.

  Izvor: BIZLife/Jelena Đorđević

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE