Jelena Karleuša objasnila da NIJE ANTIVAKSERKA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jelena Karleuša objasnila da NIJE ANTIVAKSERKA

  Pevačica Jelena Karleuša koja je danas primila vakcinu  „Fajzer“ u TC „Ušće“  rekla je da je odlučila da se baš sada vakciniše, jer smatra da je društvena odgovornost da svojim primerom pozove ljude i druge javne ličnosti da masovnom vakcinacijom zajednički „vrate normalan život ne samo u Srbiji nego na čitavoj planeti“.

  Ona je nakon primljene vakcine u TC gostovala u “Jutru” na Prvoj i objasnila da ubod igle nije ni osetila, jer je tokom vakcinacije praktično davala izjavu za medije.

  Ona je tom prilikom pozvala i druge javne ličnosti da to učine i tako daju svoj primer.

  “Ništa mi sama vakcinacija nije bila ni bolna, ni stresna više mi je bilo stresno gledajući u fotoreportere… Smatram da je na neki način moja društvena  odgovornost da svojim primerom pozovem ljude i javne ličnosti da zajednički vratimo normalan život u Srbiji, ali i na čitavoj planeti pogotovo kad je reč o mojoj branši koja je bila protekle godine najviše na udaru“, rekla je Jelena Karleuša.

  Upitana za komentar na to da mnogi mogu da pomisle: “naterali su je“, odnosno da je vakcinacija politički motivisana ona je upitala: „da li iko ko je priseban može da vakcinaciju i zdravlje naroda u zemlji i na planeti uopšte može da povezuje sa politikom“.

  Kada je reč o tome zašto se baš odlučila za „Fajzer“ ona je rekla da je sledila primer svog dobrog prijatelja koji je farmaceut, a vakcinisao se tom vakcinom pa je, kako je navela, “pratila pametnije“.

  Gostujući u emisiji govorila je i o epitetu “antivakserke” koji je kako je navela, stekla  zbog lošeg interperetiranja njene izjave o MMR vakcini za decu.

  „Nepravdena je ta slika o meni, nikada u životu nisam rekla ništa protiv vakcinacije, imala sam samo stav o MMR vakcini , odnosno rekla sam da bi možda trebalo razmišljati o tome da deca koja mogu burno da odreaguju ili budu sklona nus pojavavama,  imaju neke druge probleme, neeurološka oštećenja.. da za njih ne treba da bude obavezna, ili da im se odloži.Moje reči su drugačije interpretirane, i tako sam dobila epitet antivakserke, a ovo danas je pokazatelj da ja to nisam“, rekla je pevačica.

  Takođe je dodala da je decu vakcinisala svim vakcinama, ali da je jedna od njene dve ćerke mala problem, odnosno sitnije smetnje u govoru nakon primljene MMR vakcine.

  „To je bilo vezano za vakcinu, mi smo to rešili, tako sam sam smatrala da deci koja imaju neke probleme ta vakcina može da se odloži za kasnije“, rekla je Karleuša i dodala da nije protiv vakcinacije već naprotiv smatra da je ona dovela do iskorenjivanja mnogih bolesti.

  Inače, zamenik gradonačelnika Goran Vesić prisustvovao je otvaranju punkta za vakcinaciju u „Ušće šoping centru” na Novom Beogradu gde od danas, u saradnji sa Vladom Republike Srbije i Gradom Beogradom, počela vakcinacija bez zakazivanja vakcinom proizvođača po sopstvenom izboru.

  Od samog jutra bilo je velikih gužvi i građani su čekali u redovima.

  Vesić je ovom prilikom u ime Grada Beograda zahvalio popularnoj pevačici jer je time što se danas vakcinisala poslala jasnu poruku svim građanima Beograda da je vakcinacija jedini put ka izlasku iz situacije u kojoj se nalazimo.

  Gužve i redovi u TC “Ušće”: Beograđani pohrlili da se VAKCINIŠU (VIDEO)

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta/Beoinfo/DS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE