Javnoj firmi sa JEDNIM ZAPOSLENIM subvencija 20 miliona RSD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Javnoj firmi sa JEDNIM ZAPOSLENIM subvencija 20 miliona RSD

  Gotovo 20 miliona dinara iz budžeta opština Kula i Vrbas biće izdvojeno u 2019. godini za zajedničko komunalno preduzeće Prečistač Vrbas – Kula, koje za sada ima samo jednog zaposlenog – vršioca dužnosti direktora, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

  Poseban program korišćenja subvencija usvojili su na septembarskim sednicama odbornici skupština opština Vrbas i Kula, za namensko javno preduzeće koje bi trebalo da upravlja centralnim postrojenjem otpadnih voda, jednom od najskupljih EU ekoloških donacija Srbiji.

  Postrojenje je još uvek u probnom radu pa zajedničko namensko preduzeće još nema imovinu, niti obavlja svoju delatnost, a zgrada sedišta preduzeća se nalazi u okviru kompleksa koje se vodi kao gradilište i nema upotrebnu dozvolu, navodi VOICE.

  Preduzeće trenutno ima samo jednog zaposlenog, v.d. direktora, koji tvrdi da već više od godinu dana nije primio platu.

  Da se neizmirene obaveze preduzeća gomilaju svedoči i javno dostupan finansijski izveštaj za 2018. godinu, gde se može pročitati da je JKP Prečistač Vrbas – Kula za nepuna dva meseca napravilo gubitak od 364 hiljade dinara, piše VOICE.

  Predsednik Nadzornog odbora Blažo Kostić rekao je za VOICE da v.d. direktor i tri člana Nadzornog odbora nisu primili nijednu zaradu, odnosno naknadu na koju imaju pravo.

  Iako je u registru Agencije za privredne registre JKP Prečistač Vrbas – Kula počelo sa radom u novembru 2018. godine, Zakon o javnim preduzećima kao da se ne primenjuje na ovaj poseban slučaj, navodi VOICE.

  “Preduzeće nema javno dostupne kontakt podatke niti zvaničnu internet prezentaciju na kojoj je, u skladu sa zakonom o javnim preduzećima, dužno da objavljuje godišnji plan poslovanja, radne biografije rukovodstva, organizacionu šemu i javne nabavke i finansijske izveštaje“, piše VOICE.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE