Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jahorina RUŠI rekorde, „COVID-GARANCIJA“ lepak za turiste

  Dok su gotovo sva evropska skijališta zatvorena, Jahorina obara sve rekorde posećenosti. Gosti dolaze iz svih zemalja okruženja, epidemiološke mere postoje, a tzv. „covid-garancija“ posebno privlači turiste.

  „Dobro jutro, poštovani gosti, dragi skijaši. Sve staze su na raspolaganju. Maske su obavezne, molim vas da poštujete mere. Idemo i danas uživati na svim stazama olimpijske Jahorine.“

  Ovo je poruka koju svako jutro već 90 dana preko megafona zaposleni u Olimpijskom centru Jahorina šalju turistima na početnim stanicama vertikalnog transporta. Jahorina je ove godine, po svemu sudeći, top destinacija zimskog turizma iz više razloga. Pored 46 kilometara staza koje su u funkciji, svi ugostiteljski objekti na planini su otvoreni – doduše, do 22 sata. Poštovanje epidemioloških mera je imperativ, kažu u upravi OC Jahorina.

  Prvi u Evropi

  „Prvi smo ski-centar u Evropi koji posjeduje uređaj za dezinfekciju kabina gondole. Imamo kontrolne redare, a potrudili smo se da skijaši izbegavaju kontakte pri kupovini skijaških propusnica, preko interneta ili na benzinskim pumpama“, rekao je direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić.

  Sve na planini funkcioniše perfektno. Doduše, kada je reč o poštovanju epidemioloških mera, to je više na papiru nego u praksi, s obzirom na to da je nemoguće ispoštovati bilo kakvu meru s nekoliko stotina skijaša na polaznim stanicama bilo kojeg vertikalnog transporta.

  Najviše gostiju je iz Srbije, ali ne zaostaju mnogo ni Hrvatska, Slovenija, Crna Gora. Na planini se mogu sresti i gosti iz Nemačke, Austrije, piše DW.

  Iz Minhena na kafu

  „Imao sam prošle nedelje goste iz Minhena. Došli su s nekim papirima, ne znam ni ja kako. Uglavnom su pozitivno iznenađeni. Uzeli su mi sve termine poslepodne jer su prepodne hteli da popiju nekoliko kafa, željni kafića“, kaže Ognjen Spasojević iz organizacije VIP Jahorina koja godinama radi na privlačenju turista na planinu.

  Gosti na stazama uglavnom su zadovoljni celokupnom ponudom.

  Neverovatno – nema rasta zaraženih

  „Definitivno su gužve na žičarama, ali skijaši su prilično odgovorni. Problem je tokom pauza kada ne možete naći mesto u restoranu. Ali to je sve podnošljivo“, kaže Smiljana iz Novog Sada.

  Jahorina prednjači u odnosu na sva skijališta jer ima jedinstvenu ponudu tzv. covid-garancije. To u praksi znači da ako se gost zarazi koronavirusom, u OC Jahorina garantuju povrat najmanje 80 posto sredstava ili prebacivanje aranžmana za sledeću godinu ili neki drugi termin.

  Još jedna pogodnost je testiranje na planini, gde se gosti na zahtev mogu testirati praktično na skijama s rezultatima gotovim za par sati.

  U svakom slučaju, iako je nemoguće održati razmak u tolikoj gužvi, neverovatno je da i nakon tri meseca maksimalno korištenih kapaciteta nema značajnijeg rasta broja zaraženih.

  Izvor: Index, DW

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE