Jagma za radnicima pred PRAZNIKE: Gigant daje bonuse od 3.000 USD

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Jagma za radnicima pred PRAZNIKE: Gigant daje bonuse od 3.000 USD

  Amazon planira da zaposli 125.000 stalnih skladišnih i logističkih radnika u Sjedinjenim Državama uoči praznične kupovine, obećavajući veće plate, nove beneficije i bonuse za prijavu na neke pozicije.

  Amazon je saopštio da je prosečna plata na ovim pozicijama veća od 18 dolara na sat, što je više od 15 dolara na sat kolika je minimalna zarada u Americi. Takođe, neki od poslova uključuju i do 3.000 dolara bonusa za prijavu.

  Amazon je prošle nedelje rekao da će od januara sledeće godine početi da plaća četvorogodišnju školarinu za većinu svojih radnika, pridružujući se konkurentima Volmartu i Targetu u pružanju sličnih pogodnosti.

  Mnogi trgovci na malo i logističke kompanije teško se snalaze u pronalaženju radnika i povećali su plate i beneficije kao odgovor na smanjenje broja zaposlenih. Prema najnovijim podacima Zavoda za statistiku rada SAD-a, u julu je bilo 879.000 nepopunjenih radnih mesta u industriji maloprodaje i 222.000 u industriji transporta i skladištenja.

  Amazonovo poslovanje je tokom pandemije poraslo jer su mnogi kupci, provodeći više vremena kod kuće, drastično više kupovali putem interneta. Kompanija je zaposlila više od 450.000 radnika u Sjedinjenim Državama od početka pandemije i sada ima 950.000 radnika u SAD.

  Kao još jedan znak svog rasta, Amazon je u utorak rekao da će u septembru otvoriti više od 100 novih objekata za pakovanje i slanje robe kupcima. Samo ove godine, Amazon je otvorio više od 250 objekata.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE