Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izveštaj otkrio kako se povećao broj BANKARA MILIONERA u EU

  Nedugo pre Bregzita ili istupanja Velike Britanije iz Evropske unije pojedini bankari, koji mnogo zarađuju, 2019. godine su napustili Britaniju i otišli u neku od država Unije.

  Ovo je objavljeno u izveštaju Evropskog nadzornog tela za bankarstvo (EBA). Bankare visokih primanja su opisale kao profesionalce koji su radili za banke iz EU. Istaknuto je da je reč o osobama koje zarađuju više od milion evra.

  Prema ovom izveštaju, od ukupnog broja ovih bankara u EU, njih 71 odsto do Bregzita bilo je u Velikoj Britaniji. Preciznije, bilo ih je 3.519.

  Međutim, uoči Bregzita je registrovano povećanje broja takvih bankara u državama EU, posebno u Nemačkoj, Francuskoj i Italiji. Pretpostavlja se da je 2,63 odsto bankara milionera napustilo Veliku Britaniju.

  Osim Bregzita, povećanje broja bankara milionera u EU jeste posledica „veoma dobrih finansijskih rezultata, posebno u korporativnom bankarstvu, restrukturiranja i konsolidacije“.

  Broj bankara koji zarađuju više od milion evra u Nemačkoj je povećan za devet procenata, u Francuskoj za 15, a u Italiji za 17 odsto.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE