Izraelci ZADOVOLJNI vakcinacijom: Fajzer EFIKASAN 95 odsto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izraelci ZADOVOLJNI vakcinacijom: Fajzer EFIKASAN 95 odsto

  Efikasnost vakcine kompanije Fajzer (Pfizer) je 95 odsto, a mogućnost da se osoba koja je primila dve doze ponovo zarazi je jedan prema 1.000, sudeći po podacima izraelske zdravstvene službe Makabi.

  Od 620.000 Izraelaca koji su potpuno vakcinisani samo je njih 608 inficirano virusom, preneli su izraelski mediji.

  Većina onih koji su dobili dve vakcine, a oboleli su od kovid-19 imali su samo lake simptome ili su bili asimptomatični.

  Od njih 608 zaraženih, hospitalizovana je 21 osoba, uključujući sedmoro koji su imali ozbiljne simptome, troje umerene i 11 lake.

  Makabi je objavio da je više od milion članova te zdravstvene službe primilo prvu dozu vakcine, a 720.000 je potpuno vakcinisano.

  Doktor Entoni Fauči (Anthony Fauci), glavni zdravstveni savetnik predsednika SAD Džozefa Bajdena (Joseph Biden) je pohvalio efikasnu kampanju vakcinacije u Izraelu, rekavši da pokazuje da se građani SAD moraju vakcinisati.

  On je objasno da je u Izraelu dato 78 doza na sto ljudi, a u SAD samo 16,7, preneli su izraelski mediji. “Tako da čujemo i vidimo u izraelskoj štampi značajno smanjenje slučajeva povezanih sa efikasnošću njihove vakcine”, rekao je Fauči.

  Kovid-bedževi za pelcovane

  Kako prenosi portal Index, Izrael, kreće u kontroverzni projekat kovid-bedževa koji će svojom bojom označavati da li je osoba pelcovana ili nije i tako onima koji jesu omogućavati ulazak u restorane ili na koncerte.

  Poslednjih dana, zvanično se najavljuje raspored izlaska Izraela iz trećeg karantina od početka pandemije, zahvaljujući intenzivnoj kampanji vakcinacije koja je od zemlje napravila malu “svetsku laboratoriju”.

  Uz delotvornu vakcinu i visok procenat pelcovanog stanovništva, vlasti predviđaju da postupno od nedelje otvaraju teretane, trgovačke centre, restorane i kafiće.

  Ali ne za sve. Vlada je najavila sistem bedževa: ljubičaste za one koji nisu vakcinisani ili su primili samo jednu dozu, i zelene za one koji su primili i drugu dozu ili su preboleli kovid.

  Trgovački centri, knjižare, muzeji, kafići i neka mesta za verske službe biće otvoreni za “ljubičaste”, dakle za sve.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE