Izložba slika "Iskra" Srđana Stefanovića 12. maja u galeriji mts Dvorane

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izložba slika “Iskra” Srđana Stefanovića 12. maja u galeriji mts Dvorane

  Izložba slika “Iskra” autora Srđana Stefanovića biće otvorena u četvrtak 12. maja u 19.30 u Galeriji mts Dvorane. Nedavno smo u Galeriji kultnog prostora uživali u delima Miloša Šobajića i Dada Đurića. Sada imamo priliku da se upoznamo sa stvaralaštvom mladog umetnika Stefanovića. Podsetimo, Galerija mts Dvorane otvorena je 05. marta 2021. godine izložbom slika slavnog Miloša Šobajića.

  Uoči otvaranja izložbe, Stefanović koji je bio poslednji učenik i lični asistent Miloša Šobajić poručuje: 

  Ogromna mi je čast što izlažem baš na ovom mestu. U galeriji koju je otvorio moj profesor Miloš Šobajić svojim delima prošle goodine. On je takođe ovde organizovao izložbu Dada Đurića sa idejom da se u Galeriji dvorane izlažu radovi umetnika po njegovom izboru.

  Izložba slika “Iskra” svoj nastanak duguje staklu

  Kako kaže Stefanović, pune tri godine posvetio se istraživanju stakla, kao materijalu velike energije. Ideja mu je bila da ga implememtira u platno, što je konačno i uspeo:

  “Na taj način, stvorio sam zarobljenu svestlost, iskru života, koja se oslobađa i ide ka nama kao nimbus, kao oreol ili pak mandorla, menjajući sve, i prostor i vreme ali i samu sliku. Ovaj fenomen poistovećujem sa čovekom, koji jeste zarobljena svetlost u svom telu, u tamnom plaštu od kože, ali koji spoznavši istinu postaje ono što uistinu jeste, a to je sama svetlost”.

  Izvor: BIZLife

  Foto: mts Dvorana

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE