Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izložbom u zgradi SE umetnica Natalija Miladinović predstavila se Evropi

  Samostalnom izložbom “Čula”, koja je otvorena 25. oktobra u zgradi Saveta Evrope u Strazburu, umetnica Natalija Miladinović predstavila se evropskoj publici drugi put u ovoj instituciji i ovom gradu. 

  Izložbi su prisustvovali predsednica Art kluba Saveta Evrope, Katarina Bilard koja je i otvorila izlobžbu, osnivačica Europe’s Art galerije i organizator izložbe Iana Stantieru, kustos i direktor Muzeja primenjenih umetnosti u Beogradu, Biljana Jotić, kao i predstavnik srpske misije u Savetu Evrope gospodin Marko Potić.

  Senses/ Natalija Miladinović

  Natalija Miladinović je umetnica koja se jednako vrsno izražava kroz fotografiju, skulpturu i sliku. Na izložbi “Čula” predstavila je poslednju seriju radova uokvirenih temom čulnosti i čula.

  Istoričarka umetnosti i kustoskinja Biljana Jotić izjavila je da Natalijini radovi govore o dodiru prostora spoljašnjosti i unutrašnjosti:

  Umetnica nas poziva na razmišljanje o razumevanju različitosti, na razmatranje mogućnosti da će neko buduće vreme definisati i nepostojeće „šesto“ čulo koje će nas voditi u nove doživljaje i tumačenja, samim tim i nove stvaralačke procese.

  Senses Natalija Miladinović

  Prilikom otvaranja izložbe, posebnu zahvalnost Natalija je uputila Art klubu Saveta Evrope, organizaciji Europe’s Art, na čelu sa Ianom Stantieru, našoj kustoskinji i direktorki Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu, Biljani Jotić.

  Natalija je prva umetnica iz Srbije koja je dobila poziv da izlaže u Savetu Evrope još 2018. godine. Tada je učestvovala na grupnoj izložbi “Woman in art for peace” i stručnu javnost oduševila svojim umetničkom delom “Mir”. Pripremu i otvaranje ovogodišnje samostalne izložbe odgodila je pandemija virusa Covid 19.

  Invitation Senses Natalija Miladinoviić


  Natalija Miladinović je rođena 1988. godine u Beogradu. Diplomirala je 2014. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjeno slikarstvo. Od 2017. godine je član ULUS-a. Učestvovala je na više od 70 izložbi u Srbiji i inostranstvu.

  Natalija Miladinović/ Photo: Jovana Jarebica 

  Izvor: BIZLife

  Foto: Privatna arhiva

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE