Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Izjednačavanje majki sa sela sa zaposlenim majkama?

  Najavljene izmene Zakona o finansijskoj podršci porodici uneće značajne novine i značiti puno za podsticaj nataliteta, izjavila je ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović.

  „Razmišlja se o tome da se prvi put majke sa sela izjednače sa onim koje rade u preduzećima, odnosno da majka sa sela ima sva prava kao ona koja radi u javnom preduzeću ili privrednom subjektu, naravno pod uslovom da je poljoprivredni osiguranik“, izjavila je Đukić Dejanović u Nišu.

  Ona je kazala da bi novi Zakon trebalo da predvidi isplatu 100.000 dinara porodicama za rođenje prvog deteta i povećanje iznosa za rođenje drugog, trećeg i četvrtog deteta.

  Đukić Dejanović se u Nišavskom okrugu sastala sa predstavnicima lokalnih samouprava, zdravstvenih i obrazovnih ustanova, kancelarija za mlade i drugih ustanova i institucija koji realizuju pronalitetne mere.

  Ona je podsetila da je 15 opština iz Srbije, od kojih sedam sa područja južne i istočne Srbije, dobilo 130 miliona nepovratnih sredstava za podsticaj nataliteta.

  Projekti će, dodala je Đukić Dejanović, dati mali rezultat ukoliko sve institucije ne daju svoj doprinos.

  Načelnik Nišavskog okruga Aleksandar Cvetković je podsetio da se u Srbiji godišnje rodi svega devet beba na 1.000 stanovnika, dok se opštinama u kojima je izraženo pražnjenje teritorije godišnje rode svega četiri bebe na 1.000 stanovnika.

  Izvor: Beta

  Foto: FB

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE