Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ranko Rajović, ambicija

  IZJAVA GODINE – Predlog br. 12: Ranko Rajović

  Kako pomoći detetu da se nosi sa dosadom i kako pružiti deci zdravije i kreativnije načine da provedu svoje slobodno vreme objasnio je dr Ranko Rajović, osnivač NTC sistema učenja. 

  „Danas dosada kao element razvoja deteta skoro da i ne postoji. Pre 20, 30 godina normalno je bilo da kada dete kaže dosadno mi je, da roditelji kažu – idi igraj se. Danas odmah ide TV sa 20 kanala, igrice i telefoni i dete ne zna da reši problem dosade.  Dosada je jako važan faktor za razvoj kreativnosti, za maštu, za sve što ga čeka u životu. A ako nešto ne može – prag tolerancije je ne da je nizak, nego ne postoji, frustracija je visoka, agresivnost se javlja. Time što ne damo detetu da razvije osećaj dosade i da je samo reši činimo mu kontrauslugu i oštećujemo ga i za kasnije faze razvoja“, rekao je dr Rajović. 

  GLASANJE: Najbolju izjavu godine biramo uz pomoć naših čitalaca, tj. naših pratilaca na Fejsbuku, Instagramu i Linkedinu (broj lajkova, komentara i share-ova). Od vaših reakcija zavisiće i čija će izjava biti izabrana za IZJAVU GODINE.

  Sve predloge možete pogledati OVDE.

  Pridružite se i svojim glasom doprinesete da izaberemo najbolju IZJAVU GODINE 2023.

   

  Izvor: BIZLife

  Foto: Ranko Rajović, (Screenshot YT)

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE