IZJAVA DANA:Prof. Kavčić o tome kako se boriti sa korupcijom u obrazovanju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA:Prof. Kavčić o tome kako se boriti sa korupcijom u obrazovanju

  Profesor Karnegi Melon univerziteta Aleksandar Kavčić koji je kroz svoju fondaciju pokrenuo projekat besplatnih udzbenika u intervjuu za kanal Newsmax Adria je između ostalog govorio o tome zašto se zalaže za besplatne udzbenike i tome kako je došlo do toga da zbog toga bude tužen.

  “Ne može vam niko nametati da kupite proizvod koji ne želite bilo da je to u školi, pijaci, tezgi.. Zamislite sebe – da li biste kupili paradajz na tezgi koju ja odaberem, po ceni koju ja kažem, da li biste platili, šta biste uradili,… rekli biste pali…a udzbenike pristajete tako da kupujete. Nemojmo zatvarati oči pred činjenicom da se radi o korupciji. Nastavnici biraju ono što im direktor kaže, a direktor se rukovodi time od kojih izdavača dobija poklone, a ako takva vrsta korupcije postoji sklonimo je iz obrazovnog sistema” rekao je profesor Kavčić u intervjuju za Newsmax Adria.

  Rekao je da je to posao države, ali da ako je država nevoljna to da uradi roditelji treba da se pitaju i brane interese svoje maloletne dece.

  “Naša država se mora  pridržavati konvencija koje je ratifikovala u kojima piše da obrazovanje mora biti beslatno bez skrivenih troškova”, rekao je Kavčić.

  Inače ovih dana u trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, nastavljen je glavni pretres u slučaju u kojem je izdavačka kuća Klet tužila profesora  Kavčić za narušavanje poslovnog ugleda. Izjasnio se da nije kriv i da nije ima nameru da ugrozi poslovni ugled i kreditnu sposobnost grupacije Klet, već da je svojim navodima apelovao na javnost šta se dešava na tržištu udžbenika.

  Fondacija “Alek Kavčić”: Roditelji, tražite BESPLATNE UDŽBENIKE

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE