Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Goran Vesić, inflacija

  IZJAVA DANA: Svi u Evropi imaju inflaciju, ali vama samo srpska ne valja

  Bivši zamenik gradonačelnika Goran Vesić oglasio se povodom inflacije u našoj zemlji i napomenuo da se svi u Evropi suočavaju sa rastućim cenama.

  Kako je primetio, Srbi drugačije gledaju na situaciju u Evropi i u našoj zemlji, pa ja naveo kao primer kolika je inflacija u inostranstvu.

  „Svi u Evropi imaju inflaciju i ta inflacija im je u redu, ali samo im srpska ne valja. Neke baltičke zemlje imaju inflaciju veću od 20 odsto, a Nemačka ima najveću od Drugog svetskog rata“, naveo je Vesić.

  Vesić se na svom Tviter profilu bavio i temom očuvanja životnog standarda budući da, prema njegovim rečima, mi imamo uvezenu inflaciju koja je posledica onoga što se događa u Evropi.

  „Mnogo mi je smešno kad čujem ekonomiste iz opozicije koji pričaju da Srbija nema uvezenu inflaciju. To znači da će se pojavljivati različiti problemi na koje mi sada ne možemo da utičemo niti da ih predvidimo. Zato je važno da nova vlada bude brza i efikasna, da može brzo da reaguje i datako smanji posledice po naše stanovništvo“, tivtovao je bivši zamenik gradonačelnika.

  On se potom osvrnuo na najvažnije zadatke buduće vlade.

  „Prvi zadatak je energetska bezbednost. Predsednik Aleksandar Vučić je saopštio da nikada nismo imali veće količine uskladištenog gasa jer smo zakupili smo dodatne kapacitete u Mađarskoj. Drugi zadatak je da vlada obezbedi dovoljno hrane. Predsedniku Vučiću su se smejali kada je pričao o nabavci pasulja i graška, a sada bogami svima treba srpska hrana. Ali mi nismo izolovano ostrvo, već deo Evrope koju čeka teška zima“, naveo je Vesić.

  Na kraju je pomenuo povećanje penzija, minimalca i plata u javnoj upravi.

  „Zato važno da se očuva životni standard, pa će Vlada će povećati penzije za 19,2 odsto od 1. januara, minimalac za 14 odsto, plata u javnoj upravi između 12,5 i 14 odsto i plate u vojsci za 25 odsto. Obećali smo da će do kraja mandata ove vlade prosečna plata biti 1000 evra što znači da će u Beogradu biti 1.200 ili 1.300 evra“, zaključio je on.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE