Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Peletov monolog o Kosovu i danas pogađa u centar (VIDEO)

  Situacija na Kosovu i Metohiji iz meseca u mesec postaje sve više „goruća tema“, kako to domaći političari vole da kažu.

  Danas su na stolu neka nova pravila i neki novi igrači, ali smisao je čini se ostao isti kao i pre 14 godina kada je prikazivana serija „Gorki plodovi“ u kojoj jednu od uloga tumači Dragan Petrović Pele.

  On se u jednom od svojih monologa u ulozi Vasilija Vase Timotijevića, osvrnuo i na Kosovo i tada aktuelna dešavanja koja, moglo bi se reći i danas muče Srbiju.

  „Ja mislim da Kosovo ne može biti izgubljeno, nije to pet banki u pocepanom džepu pa da jednostavno izgubite. Kosovo može biti samo oteto, gospodo. I šta će se onda dogoditi? Počećemo da govorimo kao Jevreji – Vidimo se dogodine u Jerusalimu. Samo što ćemo mi govoriti – Danas ovde, dogodine u Gračanici. Gospodo, jednostavno ne možete izbrisati kolektivno sećanje čitavog jednog naroda. Naši politički protivnici govore uglavnom pežorativno kada kažu ‘Kosovski mit’. Pa to i jeste naše mitsko mesto, uporište, naše duhovno izvorište“, rekao je tada Pele u seriji „Gorki plodovi“.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Printscreen

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE