IZJAVA DANA: Ovo je pravi ambasador Srbije!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  IZJAVA DANA: Ovo je pravi ambasador Srbije!

  Zorica Pantić je prva žena inženjer na čelu jednog tehničkog fakulteta u Americi, i to Ventvort instituta za tehnologiju u Bostonu. Ona je završila Elektronski fakultet u Nišu i za “Glas Amerike” (VOA) kaže da je uspela u SAD zato što je imala dobro obrazovanje iz Srbije. Na pitanje da li sebe vidi kao deo „odliva mozgova“ ili ambasadora svoje zemlje, ona odgovara:

  “Ja mislim da je kombinacija oba. Ja sam isto tako gledala sebe kao ambasadora svoje zemlje jer kada sam došla u Ameriku na stipendiju za postdoktorska istraživanja, osećala sam da predstavljam svoju zemlju i da moram da se pokažem i dobro radim, tako da, u neku ruku – jeste, ja sam i ambasador svoje zemlje”

  Pogledajte ceo prilog.

  Izvor: Glas Amerike

  Foto: Screenshot/VOA

  What's your reaction?

  Komentari

  • Niška studentkinja iz prošlog veka

   Još u vreme kad sam ja studirala na Filozofskom u? Nišu, bilo je devojaka koje su bili sjajni studenti elektronike, neke id njih, par godina starijih od mene, lično sam poznavala I družila se sa njima, ništa nije bilo neobično da devojke studiraju elektroniku...bilo je sramota da budeš starleta..toga tada nije ni bilo, znalo se šta je šta I ko kosi a ko vodu nosi...sad se to više ne zna..pa nam pametan svet ode. Svaka čast Zorici, želim joj sve najbolje.

  • Zemunac

   Da li ste primetili da je njeno prezime na zidu pisano sa pravim Ć , a ne amerikanizovanim C...kao moje dok sam radio na brodu. Bravo!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE